Thursday, December 31, 2009

kene tag~

salam....

aku kene tag kali nie.. haha.. sebelum x de orang nak mengetag aku... thankz to eah... sudi gak ko tag aku... hoho..

Adakah anda rasa anda hot ?
hot?? panas?? oh tidak... tengah suam2 kuku je..


Upload gambar kegemaran anda..




Cerita pasal gambar ?
lepak2 dengan ex-classmate.. misz that time huh.. korang mmg besh.. oho


Bila kali terakhir anda makan pizza ?
last month.. diet2.. hahaha


Lagu terakhir yang anda dengar ?
derita merindu... kene ngan jiwa gua seh... aish..


Apa yang anda buat selain menyelesaikan tag ?
pesbuk... melihat ulang tyg anime... myspace...


Selain nama sendiri , anda dipanggil nama apa ?
kawan2- saadah
him- ada or mayb sayang.. tet.. haha
family-akak
sedara mara-adah


Tag lagi 6 orang
fiena
ainaa
ateh
fatin
olee
sheriel

Siapakah orang no. 1 pada anda ?
budak yg selalu kene buli ngan aku... rndu gila ngan ko.. hehe


Kata sesuatu mengenai orang no. 5
bakal doc... hoho..


No. 3 ada hubungan dengan sapa ?
hbungn??? haha.. rahsia terpedam..


Bagaimana pula orang no. 4 ?
classmate skang... hoho


Pesanan kepada orang no. 6 ?
hope berjaya ngan ape yang kamu wat ya...


Apa kelebihan anda nampak pada orang no. 2 ?
otak bio... sangat suke menghafal rasenye.. hoho... nie pun bkal doc jgak..

p/s: tagged aku dah lame x bukak.. oho~

Wednesday, December 30, 2009

heart2~

hati: kenape perasaan itu masih muncul???
akal: hati kenape kau begini??
hati: entahla... aku masih sayang dan suke pada dia yang itu..
akal: bukankah kau dah berjanji???
hati: janji??
akal: ya.. berjanji untuk tidak memikirkannye lagi..
hati: tapi.. aku tidak mampu... aku masih sayangkan dia yang itu..
akal: tapi kau tahu die yang itu cintakan orang lain bukan??
hati: ye... tapi entah la.. aku masih ada prasaan itu..
akal: sudahlah.. biarkanlah ia.. kau hanyalah kawan baiknya... mungkin...
hati: aku.. aku x boleh.. tiap kali die yg itu muncul.. aku resah..
akal: mungkin itu prasaan yang kau patut padam..
hati: tidak.. aku takut untuk memadamkannya...
akal: kau patut.. fikirkanlah dia yang ini...
hati: aku x boleh.. aku masih sayangkn dia yang itu.. aku pasti..
akal: kau sudah tidak cintakan dia yang ini??
hati: tidak... aku masih.. cuma cinta pertama.. susah untuk aku padamkan...
akal: sudahlah lepaskan dia yang itu..
hati: entahla.. aku harap masa dapat memadamkannya...

*entry nie sambungan dari entry heart.. hanyalah luahan hati kecil ini tentang derita merindu

p/s: derita merindu itu bukan pilihan aku~

derita merindu~

Tajuk/Lirik Lagu: Derita Merindu
Artis/Penyanyi: Ahli Fiqir
(Rap)
Kau katakan cinta gunakan akal
Bila aku gunakan, kau yang menyangkal
Bagaimana nak kekal
Kau katakan cinta gunakan minda
Bila aku gunakan, kau yang tak percaya
Bagaimana nak bahagia

Maafmu tak bererti, kau mudah sesali
Berulang kali telah kau mungkiri
Manis mulut berjanji terpedaya lagi
Menanti biar terus didustai

Kaulah bahagia (bagiku)
Kaulah derita (bagimu)
Esok lusamu
Tak ku kenal lagi engkau siapa

(Rap)
Dan aku cuba sedaya upaya
Telah ku usaha dengan sepenuh jiwa
Bagaimana hendak ku lupa
bayangan wajahmu selalu di depan mata
harum baumu masih dapat ku hidu
Bagaimana ingin aku membencimu
Jikalau setiap hari merindu
Sekiranya derita merinduimu itu sebenarnya bahagia..
Aku pilih derita..
Kaulah bahagia (bagiku)
Kaulah derita (bagimu)
Esok lusamu, tak ku kenal lagi engkau siapa

Mungkinkah esok atau lusa walau biarpun lama
Akan ku biar tiada ku tetap kan setia
Entah bila akan tiba sampai jua harimu yang sama
Esok seperti semalaman yang tak berubah

(Ulang) (2x)
Kaulah tanda tanya.. kau tiada titik noktah
Ku dibuai mimpi lena dikejut igau semula
Kaulah tanda tanya.. kau tiada titik noktah
Ku dibuai mimpi lena dikejut igau semula
(Rap)
Seandainya kau berada di depan mata
Mudah untuk aku berkata-kata
Supaya dapatku melihat seraut wajahmu
Walaupun belum tentu kau mahu bertemu
Apalagi memandangku
Setelah ku turutkan segala kemahuan kau mainkan perasaan
Begitu mudah kau ucapkan terimalah saja kenyataan..
Aku masih terkilan
Maafmu tak bererti, kau mudah sesali
Berulang kali telah kau mungkiri
Manis mulut berjanji terpedaya lagi
Menanti biar terus didustai

Kaulah bahagia (bagiku)
Kaulah derita (bagimu)
Esok lusamu, tak ku kenal lagi engkau siapa
Kaulah bahagia (bagiku)
Kaulah derita (bagimu)
Esok lusamu, tak ku kenal lagi engkau siapa
(Rap)
Jika kau dapat memahami hati seorang perindu
Baru kau tahu derita hatiku
Jika suatu hari nanti giliran kau merindu
Baru kau ingat derita diriku
Segala yang berlaku bukan kemahuanku
Apa gunanya bahgia
Jikalau bahagia bersamamu hanyalah untuk sementara waktu
Aku pilih derita merinduimu

Maafmu tak bererti, kau mudah sesali
Berulang kali telah kau mungkiri
Manis mulut berjanji terpedaya lagi
Menanti biar terus didustai
Kaulah bahagia (bagiku)
Kaulah derita (bagimu)
Esok lusamu, tak ku kenal lagi engkau siapa
Kaulah bahagia (bagiku)
Kaulah derita (bagimu)
Esok lusamu, tak ku kenal lagi engkau siapa

*rasa rindu itu pedih.. sakit.. tapi kerna rindu kita sedar kita masih mempunyai rasa yang itu.. iaitu rasa "cinta"..

p/s: rindu itu memang derita~

azam~

salam...

azam... nape ek tiap tahun baru mesti nak azam.. macam 1 tradisi plak azam tue.. hoho.. sudah pasti orang yang bernama azam akan lebih berazam.. stop it.. aku dah mule merapu... hoho...

kalau ikut kalender kuda yang ade kat dinding aku.. lagi 1 hari kita akan menyambut kedatangan tahun baru... ya tahun 2010... hoho.. tahun hijrah kita dah pun berlalu ari tue... fuuuuuuhhhh... sejak 2 menjak nie.. aku dah x suke ngan tahun baru... hahaha...

kalau mase kecik2 aku suke tahun baru.. sebab dah makin cepat beso... haha.. kunun x payah nak susah blajar bile dah besa... tapi skang aku lagi suke zaman aku kecik2 dulu.. haha.. main2 je otak aku... dulu2 ade gak azam tue azam nie.. tapi ntah kemane azam aku yang dulu2.. macam dah tercampak kat dalam tong sampah otak aku je.. aish..

so kali nie aku harap dengan kedatangan tahun baru 2010, aku akan lebih matang dalam semue hal.. lagi pun aku akan menginjak usia 21 tahun.. yang bagi aku agak tua.. waaaahhh.. tidak.. matang sikit je, bukan tua.. hoho.. so ade la sesat 2 or 3 azam tue dalam list hidup aku nie.. hope akan tercapai..

so musti rakan2 aku kat dunia realiti dan dunia maya nie dah ade azam masing2.. hope semue akan tercapai dalam jangka masa yang pebdek ini.. ye 1 tahun... nampak macam panjang.. tapi kita yang diakhir zaman nie, akan rase mase tue terlampau singkat... kalau x caye cube kite renungkan.. tol x???

lagi 1, korang prasan x.. lagi 10 tahun negara kite akan mencapai tahun 2020.. itu pun kalau la aku masih hidup n dunia ini belum tamat hayatnya.. kalau belum masanya, aku harap menjelang tahun 2020, dunia ini makin aman hendaknya..

p/s: senarai azam tahun lepas hilang.. oho~

Tuesday, December 29, 2009

derita merindu~

<

tetibe nak post video.. hoho.. seyes tetibe suke lagu nie.. layannnn...

p/s: macam kene je lagu nie kat diri aku.. emmm~

buku2~

salam...

hari nie aku rajin.. hoho.. sempena nak hujung2 tahun nie, aku pun menyibukkan diri untuk mengepost entry kat blog nie.. hoho.. kali nie pasal buku pula.. seperti sedia maklum muke aku nie susah nak lekat kat buku ilmiah.. hahaha.. so aku lebih lekat kepada novel.. ilmiah gak ape.. besh woo...


~macam nie la cover 9 nyawa~

okay back to da topic... kali nie aku nak citer skit pasal 1 novel.. nak kate baru x juga.. tapi baru gak.. tajuk dier 9 nyawa... ape yang 9 nyawa tue?? haha.. nak tahu sila bace sendiri... haha.. tapi ape yang aku boleh cakap citer nie okay.. aku dah muak dengan novel2 cinta.. yang mendayu-dayu.. aaahhh.. tue zaman aku masih belum cukup umor ok la kot...hoho..

novel ini hasil karya Ramlee Awang Murshid... novelis yang aku sangat suke.. mostly novel beliau thriller... hoho.. ade gak unsur2 cintakan agama.. i liked it.. hoho.. x la asyik cintun2 nie.. huhuhu... seyes... aku memang minat trilogi bagaikan puteri.. ade 3 novel bersiri yang bagi aku macam giler besh la.. hoho...

1st skali.. tajuk dier:- bagaikan puteri... seyes memang besh.. aku sangat2 la suke ngan watak 'laksamana sunan'.. bisa cair jantung hati.. ah,, stop it,.. x mo mentioned lebih2.. kalau nak tau pasal sinops.. sila la klik kat tajuk novel tersebut.. hohoho...

then sambungan dier plak.. novel nie bertajuk cinta sang ratu.... nie pun aku suke gak.. waaaa... sedih tol.. aku pun x tau macam mane aku boleh emo bie bace novel nie... klu nak tau klik lg link diatas.. hoho..

yang third plak bertajuk hijab sang pencinta.. nie pun sekuel gak... pergh.. nie yang paling meruntun jiwa aku... kalau aku.. aku bagi 5 bintang untuk yang nie.. sangat2 la besh.. sedih gak.. yang lain pun besh.. hoho...
 
senang cerita.. aku memang suke dengan gaya penulisan beliau.. sebenarnya ade banyak lagi novel2 yang dah dihasilkan.. n semuneys aku suke.. thriller... n aku ade gak dapat information dari novel yang macam nie... n kalau x silap akan keluar lagi 1 novel.. hero yang same cume heroin sdah tukar.. pasal laksama sunan gak.. oh tidak.. besh2..
 
so kalau ade sape2 kate novelis melayu x besh.. merapu.. aahh.. tue semue tipu.. maybe ade sorang due yang suke berkhayal dalm dunia dier.. so biarlah... tapi percayalah.. tulisan beliau memang beh.. seyes... so silalah cube untuk membaca karya melayu plak.. haha... jangan agungkan sangat karya asing samapai lupe karya kite.. ohho...

p/s: aku pernah bercita-cita nak jadi penulis novel.. huh~

Monday, December 28, 2009

simpan2~

salam...

lame dah aku nak post entry nie... hahaha.. tapi lain plak yang aku post ari tue... hahaha... enrty nie pasal simpan.. korang pernah dengar kan peribahasa " sedikit-sedikit lama-lama jadik bukit"... lebih kurang macam tue la kot.. haha.. almaklum dah lame x blajar bahasa melayu.. hahaha...

1 hari tue dalam bln disember nie... ayah aku kuarkan 1 tabung.. haha.. nie tabung main2.. means x sungguh2 la.. ayah aku ye tabiat kalau belanja ape2 n then dapat duit 5 sen ke... or ape duit syiling, dier akan masukkn dalam 1 bekas... nak2 duit 5 sen.. lagi la beliau suke.. so tiap2 belanja dier simpan duit baki...

so dalam bulan ini, ayah aku tetibe rajin nak bukak tabung tue.. haaa.. skali amik ko.. berlambak duit 5 sen.. hahaha.. giler banyak.. mule2 adik aku rajin la nak kire.. senghal kot nak kire duit 5 sen.. aish.. bile dah dpat dalam seratus.. seratus okay... dier stop.. dah x larat nak kire.. hahaha..


~nie la longgokan duit 5 sen~

anggaran aku adelah dalam due ratus.. hahaha.. banyak wei.. 5 sen je... lame gak kot ayah aku kumpul.. hahaha.. 50 sen pun ayah aku suke simpan.. saje2.. n pernah dapat dekat 500.. wah... hahaha.. banyak wei.. tukar n then simpan dalam bank... hahaha...

so kesimpulannya.. sila la rajin simpan duit.. hahahaha..

p/s: anak dier suke boros plak.. oho~

Saturday, December 26, 2009

baru2~

0 kate2 mereka
salam...

yay.. akhirnya dapat gak antivirus baru.. hoho.. lappy adik aku.. bru je beli so dier kasi percubaan gune norton.. so norton tue plak dah mati.. nak x nak terpakse beli baru antivirus.... hoho... kali nie gune kaspersky... lappy aku gune panda.. but since panda aku ade lagi baki 5 bulan.. aku install kendian je...

kami pun gi beli la kat plaza alam sentral.. nak g plaza low yat macam malas plak.. aku pun nak balik shah alam jap.. kunun2 rindu same uitm kot.. hahah.. senghal je rase... so beli kat sane... kebetulan plak ayah aku nak belanja makan coz adik aku dapat result okay for pmr.. hoho..

pulak tue hujan lebat gile2.. haha.. macam mandi plak bile masuk PAS... hahha.. abis basah lenjun kot.. aish.. dapat gak aku beli fan untuk lappy aku nie.. x la panas lappy kesayangan aku nie.. hoho...

adik aku nye lappy pergh... lappy dier lawa kot.. lagi lawa dari aku nye lappy.. adik aku pakai jenis hp... kaler putih.. ram dier pun lg beso katenye.. hoho... lawa n smart kot... yang paling besh dier punye driver tok cd (ntah btol ntah x term aku .. hoho), asing.. means bukan skali.. asing.. hahha.. kalau kat gambar nie kaler itam tue la driver dier...

so kesimpulannya, lappy adik aku tersangat la ringan.. gile2 ringan kalah lappy aku yang berat mengalahkan gajah..haha.. pape pun aku tetap sayang same kamu lappy ku sayang.. hahaha... so malam nie.. nak x nak aku kene la operate lappy yang ade.. wah.. macam busy je...

aku kene install kat lappy lame aku gak..  lappy nie aku gune time matrik.. haha.. lappy zaman batu.. tapi masih maintain boleh gune okay... mane tah ayah aku dapat lappy 1st aku tue.. skang lappy tue jadi warisan untuk adik aku yang ke-3.. hahaha.. nasib ko la, kne gune yang tue dulu...

lappy lame aku tue jename ftech rasenye.. yang skang aku gune acer.. so aku puas hati la ngan semue lappy... haha.. semue nye berjasa kat aku.. haha..


~ nie la lappy aku bersame dengan kipasnya yg baru~



~nie plak lappy adik aku tue... driver cd dier kale itam tue..~



~nie lappy 1st aku.. dulu2 mase aku zaman matrik~

p/s: yg lame berganti baru.. oho~

Friday, December 25, 2009

Ketika Cinta Bertasbih~

Bertuturlah cinta
Mengucap satu nama
Seindah goresan sabdamu dalam kitabku
Cinta yang bertasbih
Mengutus Hati ini
Kusandarkan hidup dan matiku padamu

Bisikkan doaku
Dalam butiran tasbih
Kupanjatkan pintaku padamu Maha Cinta
Sudah di ubun-ubun cinta mengusik resah
Tak bisa kupaksa walau hatiku menjerit

Ketika Cinta bertasbih Nadiku berdenyut merdu
Kembang kempis dadaku merangkai butir cinta
Garis tangan tergambar tak bisa aku menentang
Sujud sukur padamu atas segala cinta

by: Melly Goeslaw feat Amee

p/s: aku suke lagu nie.. nak2 tme aku ngah serabot mcm skang.. aish~

Thursday, December 24, 2009

congrate~

tahniah sangat2 buat:

~ nur amirah abdul hamid~
~ she getz 7 A's n 1 B in PMR~
~donts be sad okay~
~ hope u will be more sucscess than me ya.. :p~
*sila abaikan bahasa inggeris tahap terok ini okay...

p/s: hope u will be what i really wanted to be before~


Wednesday, December 23, 2009

sangat2 suke ini bende~

salam...

sekarang (maksud aku bukan tengah malam nie okay) kat 8tv slot drama malam2 kol 8.30 pm ade tayangan citer boys over flower.. wah.. citer ape ek??? citer macam 1 bende yang besh la.. sebab ape?? sebabnye citer nie adelah remark again dari manga terkenal kat japan.. pergh stakat yang aku tau dah ade 3... so far aku dah jadi die hard fan untuk 2 series from 2 different country.. da 1st onez came from taiwan n 2nd onez from japan.. sangat2 la cute citer tue.. haha.. yg kat 8tv nie dari south korea.. belum minat lg.. hoho wah.. jom berkenalan dengan watak2 nie... x nak bace pun x pe.. hoho..

kenal2 same watak2:

wah... ganteng2 hero nye... mase amik gmbr nie baru aku tau ade gak dari negara lain.. rase macam bendera china tue.. yg last skali.. haha.. kalau salah bendera sila tegur ya.. almaklum la fail geo saye nie.. aish... n kalau x silap china version baru nak wat.. oho...


sila bace karakter secara melintang ya.. hoo. main karakter adelah baris pertama.. moslty karakter watak nie semue same.. aku dah tengok dari semue season.. karakter nie panas baran.. ego.. sombong yang paling penting kejam+sadis+zalim dan sewaktu dengannya.. haha.. tapi tue yang aku suke.. hoho..


then baris kedua.. nie heroin nye la.. wah.. dikelilingi lelaki hensem.. aish.. sangat2 la besh.. haha.. beliau la yang bersemangat waja yang dapat menukar karakter hero tue menjadi lebih normal sikit.. haha.. tue pun senghal2 lagi hero nye.. yang aku dapat simpulkan karakter nie sangat2 la bersemangat n x mudah putus asa.. yehaaaa..

baris ke3 nie.. beliau semue pelik..selain dari suke pakai baju kaler putih, dorang nie pendiam.. kalau x silap aku semue heroin ade crush ngan hero ke2 nie.. hoho.. then baru btol2 ngan hero 1st.. haha.. dier nie agak memahami prempuan tue.. but still last2 hero ke2 nie redha je.. lepaskan heroin.. dah nasib kan..hoho

mamat2 kat baris ke 4 plak.. player.. means playboy.. haha.. tapi dorang nie baik.. seyes.. sangat2 pentingkan sahabat.. hoho.. menyokong pencintaan hero n heroin walaupun dihalang dengan kejam oleh mak hero.. n ade sorang awek yang merupakan kawan heroin... dier nie memang minat kat mamat nie.. hahah.. ngorat la ape lagi kn..

so untuk mamat kat baris last nie plak.. mamat nie spesel skit.. sebab ape?? sebabnye mamat nie suke player ngan pompuan tua.. ops.. pompuan matang.. haha.. tapi still baik for their geng.. hoho...

so skang name watak dari tiga series... hoho.. suke tengok gmbar mereka.. aish...


~nie series dari taiwan~

-Jerry Yan as Dao Ming Si (hero@mamat kaler itam)
-Barbie Hsu as Shan Cai  (heroin)
-Vic Chou as Hua Ze Lei  (hero ke2@ mamat pakai jaket)
-Ken Chu as Xi Men (playboy@mamat kaler biru)
-Vanness Wu as Mei Zuo Ling  (suke wanita tua@ mamat pegang rambut)

hana yori dango~

~this onez from japan series~

* name watak based on gambar 1st skali.. oho
Jun Matsumoto as Domyouji Tsukasa
Mao Inoue as Makino Tsukushi
Shun Oguri as Hanazawa Rui
Shota Matsuda as Nishikado Sojiro
Tsuyoshi Abe as Mimasaka Akira



~nie yang tengah tayang kat 8tv~

Lee Min Ho: Gu Jun Pyo
Koo Hye Sun: Geum Jan Di
Kim Hyun Joong: Yoon Ji Hoo
Kim Bum: So Yi Jung
Kim Joon: Song Woo Bin
*bace dengan arah yg same.. oho..

fuh.. pnjg gile entry aku nie.. haha.. so far yang paling aku kipas-susah-mati adalah dari japan.. ini kerana aku memang minat giler dengan matsumoto jun.. hahah.. hensem weh... hahah.. taiwan punye version pun besh gak.. haha.. kalau nak tengok link tekan je kat name series2 tue..

so sila la kalau korang ade mase nak tengok citer nie kat 8tv.. tiap2 hari kol 8.30 pm.. haha.. nak japan version?? or taiwan?? mintak dengan aku.. haha...

p/s: malaysia x nak wat ke?? oho~




Monday, December 21, 2009

kotak lagu dah ilang~

salam...

tetibe je nak update plak ari nie... hahaha.. senghal betol aku nie... haaaaa... korang ade perasan x??? ade x??? ade kan??? kan2??? hahaha.. ade lagu baru kat blog sampah aku nie.. hahaha...

kotak lagu aku yang dahulu itu sudah aku padamkan... tukar angin plak.. haha.. abis lagu 'down', 'the show' dan macam2 lagi mak nenek kat situ aku buang.... sebenarnya bukan pasal tukar angin... tapi pasal kotak lagu aku dah x mahu kuarkan lagu2 tersebut.. dan krane kemalasan aku yang tinggi untuk betolkan n pilih lagu yang baru.. aku decide amik lagu yang sonang2 je... hahaha...

kalau korang perasan dah xde tanda2 lagu ade di dalam blog aku nie... haha.. aku buh bawah skali dan tahniah kerana nak x nak korang kene dengar je bile buka blog aku nie.. hahaha... x boleh nak pausekan lagi dah. hahaha.. golak dengan kojam dan sadis.. hahaha..

kali nie aku dah x amik lagu orang puteh dah.. kali nie amik lagu indonesia plak.. ketika cinta bertasbih.. haha.. menjadi jiwang plak diri ini.. hahah... so silalah dengar sampai korang muntah ya... hohoho...

p/s: lain yg nak update lain plak yg aku tulis.. oho~

argggghhhhh~

salam....

agak lame gak aku x post ape2 entry kat sini.. macam nie la angin blogging aku.. ade mase sampai... ade masenye tidak.. entah la... tajuk entry aku yang ntah pape itu.. hahah.. sila bace lagi skali.. oh ya... sila baca dengan nada menjerit seperti 'george of da jungle'... hahaha... ARGGGGHHHH...

haha.. nasib baik blog aku nie x mampu mentafsirkan segala bunyi yang aku buat.. yang mampu hanyalah jeritan batin secara maya.. ops batin ke?? hahha.. itu jeritan hati aku... jeritan kekecewaan.. keserabotan.. ke.. dan ape2 'ke' lagi yang sesuai...

arggghhh... lagi skali aku menjerit... tahniah kepada latihan industri yang bisa buat aku tidak boleh tidur malam.. arghhhh... aku risau.. ya risau... dapat tempat atau tidak aku nie... arghhhh... lagi skali aku menjerit... maaf kalau bisa menganggu kamu ya.. hoho...

aku dah antar surat permohonan but still x dapat reply lagi.. aish.. risau ye kawan2... so kalau sape2 ade la terserempak dengan blog aku yakni entry nie dan tau mane aku patut minta lagi untuk praktikal sila bagi tahu aku ye.. oho.. sudah sangat2 la terdesak ini budak.. oh ya lupe pula saye.. oho... aku nie blajar dalam bidang kimia.. atau lebih tepat kimia gunaan...

ah.. mesti korang pelik nape name kos aku macam nie.. hahha.. kos nie lebih kurang tambah tolak darab bahagi macam kimia industri.. so kalau2 korang tahu mane2 kilang yang terima budak2 praktikal yang senghal macam aku sila2 la inform ye.. oho..

p/s:  harap2 lekat la kat mane2 tempat.. amin.. oho~

Thursday, December 17, 2009

tahun baru~

salam...

malam nie, kite semue dah melangkah ke tahun baru... terkejut?? haha.. nie tahun baru islam ye.. aku tahu ramai gak yang agak2 terlupe... nie pun ibu aku yang sedarkan aku yang kita nak sambut kedatangan tahun baru islam...... kalau x esok gamaknya baru aku sedar.. oho..

alhamdullilah, akhirnye malaysia dapat gak menamatkan kemarau bola sepaknye.. haha.. ayat macam dalam surat khabar je rasenya.. moge2 percapaian skuad bola sepak kita akan lebih mantap walaupun x setanding negara2 orang puteh tue... paling koman terer la kat sluruh asian ye x... hahah..

aku pun x reti nak komen lebih2 pasal bola nie... haha.. x brape nak minat plak jiwa aku pada sukan nie.. jiwa aku lebih minat pada badminton negara.. hahaha.. adekah kerana mereka selalu menang, so aku lebih minat??? oh tidak.. hahah... aku memang lebih suke tengok match badminton dari bola... oho...

aku nak komen gak pasal waktu siaran bola kali nie memang besh.. maksud aku kat malaysia nie.. petang plak tue... aish... memang kita x boleh wat ape sebab match nie dah diaturkan, tapi yang kat rumah tue kalau2 tengok bola tue ingat2 lah rehat hendaknya.. oho... status kat pesbuk pun rata2 lebih kepada bola saje... oho.. hope x lupe plak ye waktu maghrib kawan2... oho... jangan dilupe solat... 

lastly, baru nak last ek.. haha.. lame plak merepek nie.. hope kita semue dilindungi tuhan sempena tahun baru yang mendatang nie... lagi pun kita pun memang nak menyambut lagi 1 tahun baru.. lagi beberapa minggu je tirai 2009 akan berlabuh... hope kepada sesape yang suke azam, tertunailah azam korang semue untuk tahun nie.. oho..

p/s: aku suke wat blogwalking skang.. oho~

Wednesday, December 16, 2009

baru tersedar~

salam..

gatal tangan lagi aku nie.. haha.. angin blogging aku datang menerjah jiwa aku.. fuhhh.. ayat x boleh blah plak.. haha.. ape yang aku baru tersedar?? haha.. aku baru sedar yang cuti kali nie lame giler2.. hahaha...

sebab ape lame?? ramai orang dah nak naik sem baru.. ade gak yang dah naik.. ade yang baru cuti.. ade yang lagi 1 minggu nak naik... aku??? pergh kalau ikut kalender tue lg 2 minggu aku dapat cuti.. tue x termasuk minggu nie tue.. aish... lamo plak rase... haha..

adekah uitm bagi aku cuti lame2 sebab cuti sem depan aku nak praktikal??? atau cuti kali nie memang lebih?? atau mungkin untuk mengeratkan hubungan keluarge pelajar2 nya??? hahah.. ape2 pun aku puas dengan cuti kali nie.. hoho~

p/s: nak main game.. nak main game.. oho~

barang dulu2~

salam..

sejak dua tiga menjak nie aku dilanda kerajinan.. ya, 1 perkara yg pelik dan agak menggerunkan.. haha.. maybe aku dilanda angin nie kerana umor aku yang makin meningkat tua.. haha.. ops.. meningkat naik okay.. baru 21 je tahun depan.. mude lagi per... ah.. stop it.. x suke mention pasal umor.. haha..

kerajinan yang x terbendung nie telah membuatkan aku mengemas segala macam khazanah2 dalam almari buku aku... hoho.. bayangkan buku2 dari aku tingkatan 4 masih wujud.. terselit sane sini... almaklumlah aku nie sayang kalau nak buang buku2 tue.. hahaha.. make bertambahla koleksi buku antik aku tue...oho..

kemas punye kemas, aku terjumpa lah 1 fail... buka punya buka, aku terjumpa la seikat kertas exam spm aku.. diulangi spm okay... pergh aku pun x ingat aku masih simpan.. haha.. aku pun ambil la masa untuk menyusuri kenangan lame aku tue.. still elok lagi kertas tue... yelah baru je 3 tahun tinggalkan.. hoho..

semue 10 paper masih ade dalam tue.. siap dengan kertas 2 la.. kertas 3 untuk paper kimia, bio n fizik pun ade lagi.. hahha.. aku pun belek kesemuanya.. n then aku sedar yang aku dah buang mase high school aku.. ceh nak gak sebut orang puteh.. ahha.. ye, agak menyesal la jugak... main2 je mase peluang untuk kita buat yang lebih baik pernah wujud depan mata kita..

kalau tengok balik, spm nie x la susah.. bace buku boleh je jawab.. kecuali add math, sebab aku memang x suke beliau.. ahhah.. nyesal pun x gune.. nasib baik tuhan bagi peluang nie lagi.. so fikir masa yang akan datang je.. ahha..tapi time aku spend mase ngan kawan2 mase high school tue aku x akan lupe.. itu la benda yang paling hebat pernah berlaku dalam hidup aku.. hoho..

n untuk kertas2 exam tue.. hati aku x sampai hati untuk membuang nye.. hoho.. last2 aku simpan balik kat tempat asal... mungkinkah aku nak tunjuk kat cucu cicit aku.. or maybe dibuat harta peninggalan nenek mereka.. hahah.. mesti free2 aku kene maki ngan cucu cicit aku.. aish...

p/s: sedang suke lagu ketika cinta bertasbih.. oho~

Monday, December 14, 2009

blogging~

salam...

kalau tengok bilangan entry merepek aku yang dah melebihi 100, aku agak terkejut juga... bertahan juga aku dengan dunia blogging nie... haha..walaupun follower aku yang boleh aku bilang menggunakan jari tangan dan kaki aku nie.. aku tetap berterima kasih kepada kamu semua yang nak jugak tekan butang follower itu untuk memfollow blog aku yang lebih kepada merepek dan merapu sebenarnya... tapi trimas sangat2 ya...

kalau nak dikira saat aku mula terjerumus dalam dunia blogging nie masih hijau lagi.. dimulakan dengan sekadar suke2 atau lebih kepada ikut trend semasa.. haha.. tapi entah dimana x-factor yang muncul dari celah2 blog nie yang membuatkan aku mesti buka blog ini setiap hari... menjadikan ia suatu kemestian mengalahkan myspace, frenster dan juga pesbuk sendiri.. hoho

keghairahan aku makin bertambah bila aku mula memfollow blogger2 lain.. ye.. kadang2 hanya menjadi silent reader.. bagaikan tertunggu2 entry mereka.. ya kadang2 mereka nie x sedar yang orang macam aku nie wujud.. haha.. name pun silent kan.. ye la di bandingkan dengan follower mereka yang ramai mane nak sedar dengan pertambahan follower mereka.. haha..

tapi, entry2 mereka kadang2 boleh buat aku release tensen aku nie.. ade ke patut aku boleh gelak sorang bace entry mereka.. haha.. syabas untuk mereka.. walaupun entry yang boleh dikatakan agak2 senghal.. tapi entry macam tue yang aku cari.. hahha.. aku dah buhsan ngan entry yang serius sangat2.. so aku memang x follow orang yang duk cerita politik 24 jam nie.. buhsan.. hahah... sekali sekala nak gak release otak nie yang kunun2 nya serabut la sangat.. hahah

p/s: selagi aku mampu.. akan aku teruskan blog nie.. oho~

Sunday, December 13, 2009

~secebis kata2~

salam...

secebis kata2?? haha.. akibat kegedixkn yang melampau, aku ubah la title blog aku.. saje2 gatal tgn.. ye la boring kn kalau engok bende yang sama je..

haha.. betape sengalnye aku.. ini pun mau update kah?? haha.. ngah rajin plak nak wat mcm mane kan.. hoho..

p/s: ari nie aku rajin sikit.. oho~

Friday, December 11, 2009

tiada jodoh~

salam...

sape ade tengok berita utama tadi??? ya pasal kemalangan jalan raya yang meragut nyawa... antara mangsa yang terlibat tue baru je akad nikah yakni baru je kahwin.. n x sampai 1 hari berkahwin arwah pergi menghadap ilahi.. ya tuhan lebih menyayangi arwah..

sedih bukan.. yang turut terkorban termasuk keluarga mangsa.. aku kurang jelas dengan ape yang berlaku, dimana tempat yang berlaku.. dan brape org yang terlibat.. yang sempat aku dengar kemalangan tue berpunca dari tayar yang pancit, mase tengah drive n then terbabas merempuh bas yang dari arah bertentangan...

aku x dapat bayangkan macam mane keadaan isteri arwah.. mase kat tv, aku lihat inai ditangan isteri arwah masih merah.. ye la baru je akad nikah.. tapi tuhan lebih menyayanginya.. aku harap isteri beliau lebih tabah..

ya, memang orang cakap mata yang memadang tidak same dengan bahu yang memikul.. ape yang aku harap, ALLAH akan memudahkan dan meringankan beban isteri arwah...

meh la kite sedekah al-fatihah semuge roh arwah tenang kat sane...

p/s: dugaan dari-Nya tibe tanpa kita rancang...

hahaha~

salam...

yes.. kali nie aku dapat gak tengok result aku... kenape aku gelak??? hahaha (itu care gelak alam maya)... nak tahu kenape?? sebab result aku same dengan ape yang aku bayangkan.... hahaha.. kunun2 risau gak...
lepas tue aku fikir, ape yang aku dapat nie mencerminkan usaha aku sepanjang semester lepas... so x boleh nak kate ape...

nak salahkn lecturer x boleh gak.. dah memang cara dorang ajar macam tue kan.. kite sebagai student kene la ikut flow dorang.. based on aku nye pemerhatian, yakni berdasarkan status kat pesbuk, ramai yang drop lg teruk dari sem lepas... tapi aku, syukur sangat kat ALLAH, coz pointer aku naik la sikit... walaupun x sebanyak yang mane melayakkan aku ke tempat 'dekan'...

subject2 sem lepas banyak gak yang killer punye.. tapi sekali lagi aku bersyukur kerna x perlu nak ulang mane2 paper.. walaupun result x cun bak kate orang, tapi kalau kene ulang, ini akan menggangu flow semester 4 aku.. aik, dah semester 4 rupenye... hahaha.. kejap je rase....

kalau kire2, lagi 2 semester aku akan tamat... x termasuk semester depan okay... hahaha... lepas semester 4 nie, aku kene jalani latihan industri.. wah.. takut plak.. haha...  apepun result semester nie (sem 3), telah meningkatkan semangat aku.. bahawa aku masih boleh menaik tarafkan result aku... setelah aku merasa 'down' dengan result aku pada semester 2 yang lalu.. oho..so kene berusaha okay!!!

p/s: azam baru ye kawan2.. oho~

Thursday, December 10, 2009

adoi~

salam...

hari ini result final exam aku bagi sem 3 telah pun keluar.. tapi sampai sekarang aku x boleh nak semak..
dari tadi wepage not found.. haha.. adekah aku bukan student uitm lagi??? oh tidak, nie semue sebab keghairahan kawan seuitm yang beramai2 nak semak result pada waktu yang same...

untuk pengetahuan anda semua.. saye sudah cube dari pukul 7.30 okay... n sampai sekarang x boleh nak masuk jugak.. so sebagai manusia yang malas nak tunggu.. aku pun bercadang dan berazam untuk melihat nye pada waktu esok.. hoho.. moge dah x de orang nak tngok time tue...

p/s: sebenornye takot nak tengok pun ade gak.. oho~

Wednesday, December 9, 2009

same je~

salam....

semalam keluarga aku termasuklah aku pergi ke mrsm kuala kubu bharu.. ade ujian penilaian kecenderungan ke tingkatan 4 untuk mrsm... so aku pun dengan gedix nye follow la mereka... aku bertolak dari rumah kira2 pukul 10 pagi.. so dalam pukul 12, kami sudah sampai kat sane... dalam gak mrsm tue.. n dekat dengan bukit... agak nyaman suasana kat situ.. n kebetulan pula, ade lagi pelajar spm yang ade paper last time tue...

sesampai je kat sane, ronda2 la sikit then solat zuhur, n antar la my sis ke mrsm tue... eh... tetibe panjang plak entry nie, rase macam nak cerite bende lain, lain plak yang keluar... hoho...

mrsm, asrama sains, integrasi or ape2 yang berkaitan dengan "berasrama penuh" selalu nye dipandang tinggi kan?? betol x?? n sudah tentu la menjadi impian ibubapa nak antar anak2 mereka di situ.. tapi kadang2, bagi mereka yang x punya peluang walaupun results nye agak2 okay macam mane plak... kadang2 murid sekolah biasa nie x dipandang dengan sebelah mata pun...

nie berdasarkan pengalaman aku sendiri... environment aku sebelum aku melangkah ke alam universiti selalu mempunyai pandangan, budak asrama penuh je pandai.. layak masuk u.. abis kami yang dari sekolah aliran biasa nie kurang pandai atau x layak??? ye, memang aku akui, dulu sekolah aku yakni SEKOLAH MEN. KEB. SUNGAI BESI, antara sekolah yang dianggap mempunyai rekod yang x besh...

tapi itu dulu, zaman2 yang teramat dulu... tapi skrang batch aku serta batch yang terdahulu dah buktikan kami murid biasa masih mampu melanjutkan pelajaran ke u... memang aku x sepandai budak2 yang dapat tajaan mara, jpa or ape2 tajaan ke luar negara.. tapi kami berusaha untuk ke menara gading.. cewah.. emo plak..

kawan2 aku, ramai yang melanjutkan pelajaran... ade yang amik doktor... kat malaysia lagi tue, bayangkan la pointer dorang masa kat matrik, hampir2 ke 4... ade gak yang amik dentist tajaan mara ke indonesia... yang menyambung pelajaran kat unversiti tempatan pun ramai...

so bagi aku, asrama or x same je... cume kalau di asrama ade yang memantau kita dan environment kita untuk study lebih selesa.. manakala untuk aliran biasa, mereke kene lebih berusaha lebih kerna kalau salah pergaulan atau keadaan akan memberi hasil yang x besh.. ape2 pun semue same je... usaha itu yang penting..

p/s: angin berblogging sudah tiba.. oho~

Monday, December 7, 2009

akhirnye lagi~

0 kate2 mereka
salam...

ye akhirnye ... dapat gak aku tengok edward hoho.. sangat2 suke.. beliau sangat2 la hensem okay.. hoho.. dapat gak aku tengok newmoon... walaupun dah tau ape yang akan berlaku... hahah.. kerek plak aku nie.. agak lambat gak aku nonton new moon.. hoho...mnghormati hari ghaye haji ari tue... cewah...

aku penah beritahu dalam entry2 yang terdahulu yang aku ade beli novel new moon... seyes... novel itu besh.. hoho.. so bile time tengok muvee nie macam dah tau ape yang akan berlaku seterusnya.. haha.. boring gak kalau macam tue kan.. tapi x pe... kehenseman edward serta kemachoan jacob benar2 buat aku x sedar cerita tue dah abis.. dah la abis macam tue je.. aish... tapi x pe.. akan ku tunggu sekuel citer nie.. x boleh sabar wei.. hoho...

cerita nie paling besh biler edward n bella same2 sanggup berkorban demi orang yang tersayang.. pergh romantik wa cakap same lu.. haha... ending yang biler edward lamar bella sangat2 la sweet.. kalau aku musti aku nak je.. hahah.. gelojoh plak rase... haha... pape pun aku puas hati ngn citr nie.. oho..

p/s: malam nie mimpi edward la aku.. oho~

Friday, December 4, 2009

merepek meraban~

lame gak diri ini tidak menulis... cewah.. ayat x boleh blah.. haha.. hidup aku time cuti sem sangat2 la typical..
bgun tdo.. on9... masak skit2.. sikit2 je okay.. hoho.. pastu makan.. petang plak.. tgk tv.. on9 lg... pastu malam pun same tengok tv.. dan on9... kesimpulannya, hidup aku time cuti penuh dengan on9 dan menonton tv.. aish.. nampak memboringkan bukan.. hoho...

lame gak aku x hang out ngan kawan2 skul aku... hoho.. edward aku tue dah menunggu.. hoho.. so untuk mengisi mase aku yang terlampaulah lapang nie, aku nak tengok new moon.. hoho.. lantak la orang kate lambat skali pun.. nak tengok gak... x kisah... hahaha...

p/s: entry merapu= aku... oho~

Wednesday, December 2, 2009

serabot wei!!!!

adus.. mane mau cari tempat praktikal nie???
aku dalam kekalutan.. aduh... tulun2....
waaah... ade sape nak bagi idea kat mane x???

p/s: aku masih keliru~

Monday, November 30, 2009

khas~

~ selamat hari lahir yg ke-50~


~Pn. Sa'diah Othman~
~aka da greatest mother in my worldz~
~ akak sayang ibu sangat2~
~ thankz kerna selame nie jage kami semua~
~thankz kerna layan karenah anak ibu nie~
~thankz kerna doakan akak selama nie~
~semuge hidup ibu dalam lindungan tuhan~

p/s: mak aku kawan baik aku.. oho~

Friday, November 27, 2009


~Myu no Anyo Papa ni Ageru~

Myu no Anyo Papa ni Ageru~ ape nie?? makanan kah?? tajuk lagu kah?? atau .... haha.. ini adalah cerita jepun.. ala macam citer drama kat malaysia tiap2 malam sabtu tue.. tapi citer x kuar kat ctu.. hoho.. cerita nie tersangatlah besh.. mule2 aku malas nak layan gak.. tapi disebabkan hero dier matsumoto jun.. diulangi matsumoto jun.. aku pun tengok... kalau nak tahu maksud tajuk cerita nie, Myu akan bagi kaki dier kat papa dier.. lebih kurang macam tue maksud dier...

bile je tengok.. wah!! sangat2 la touching... lakonan matsumoto jun sangat2 la membanggakan.. karakter nie sangat2 lain dari cerita dier yang dulu macam gokuzen (season 1), hana yori dango atau pun kindaichi shounen no jikeno sebagai hajime kindaichi... beliau nampak mtang dalam lakonan nie... n for sure lebih2 la cute... n handsome.. oho..

aku layan citer nie sorang2, tengah malam plak tue.. pergh meleleh air mata aku... seyes x tipu...  bayangkan aku yang hati batu nie boleh nangis.. haha.. macam x caye plak...

okay.. back to da topic.. citer nie based on true story.. nie pun aku tau pas aku search pasal citer nie... cerita pasal yamaguchi hayato... beliau nie menghidap penyakit Chronic Inflammatory Demyelinating Polyneuropathy  aka CIDP... aku pun x brape tau pasal CIDP nie.. aku try bace kat wiki tapi x paham gak.. haha.. dah tentulah sebab aku bukan doktor okay.. beliau dalam citer nie sangat2 la hepi.. n dah berkeluarge serta mempunyai seorang anak perempuan yang super duper cute.. name dier Myu... kire macam keluarga tipikal yang lain... hepi.. bahagia.. so bile si ayah nie sakit.. keluarga nie sedikit sebanyak terganggu la jugak.. so dier n mama dier yang susah payah jage n beri semangat kat si yamaguchi yang kadang2 putus harapan...

CIDP nie penyakit yang jarang2.. macam lebih kurang sakit saraf gak.. cube bayangkan kaki n tangan x boleh nak gerakkan.. ape perasaan korang?? nauzubillah.. minta dijauhkan... dalam cerita nie dapat tengok kegigihan yamaguchi dalam proses rehabilitation beliau... macam baby yang baru blajar jalan.. semue kne blajar dari bawah... aku memang betol2 kagum dengan yamaguchi tue..

kesimpulannye, jangan mudah putus asa dengan apa jua kesusahan yang kita hadapi sebab akan sentiasa ada orang yang boleh menjadi dorongan kita ataupun tempat kita mengadu nasib.. dan yang paling pasti Allah adalah tempat yang paling sesuai kita berserah, ya kita sebagai makhluk tuhan yang lemah nie... x kan pernah lepas dari dugaan Allah.. yang penting tawakal n redha dengan apa jua dugaan.. pergh.. tetibe aku menjadi sorang yang seyes... hoho

kalau korang nak tahu yang menambah kesedapan cerita nie adalah matsumoto jun.. pergh.. muke dier dalam nie sangat2 la cute.. hensem pun ada.. alahai .. aku memang minat dengan beliau.. pergh.. tangkap cintan wei... hahaha.. kalau x caye g je type kat google.. kuar gambar beliau yang cute miut nie.. ohoho... so kepada mereka2 diluar sane silalah cari kawan2 anda yang gila cerita jepun.. g suruh kawan anda cari cerita nie.. n tengok.. sure besh...

~nie la beliau.. matsumoto jun~

kalau nak bace artikel2 yang aku amik kat tenet.. sila la klik kat perkataan yang kaler nie okay~ panjang plak entry aku kali nie.. hahaha..

p/s: tiap2 malam mimpi edward cullen.. oho~

ghaye2~

~slamat hari ghaye aidiladha/korban/haji~


p/s: makan2 tue ingat2 la diri yo... oho~

Tuesday, November 24, 2009

pencemar kotak kate2~

0 kate2 mereka

sila besarkan gmbar atau rujuk je kat kotak kate2~

yay.. akhirnye ade gak makhluk2 yang cube mencemarkan aku nye kotak kate2.... (tengok atas okay)..merujuk kepada kate2 mereka yang berkaler-kaler.. sangat2 berterima kasih.... untuk pengetahuan kawan2.. saad yang dimaksudkan tue aku.. bukan kembar aku yang berjantina lelaki... atau pun name laki aku.. or adik aku.. ataupun jiran aku...

mereka yang disyaki adalah:
ateh (coz ko follow blog aku)
odah (sebab ko memang jeles dengan aku yang comey)
rina (coz ko suke panggil aku saad)

kepade yang berkenaan... sila la belanja saye pade reunion yang akan datang sebagai tanda memohon maaf... jika saya tersilap meneke anda, harap maap.. sekian...

dan lagi satu.. pasal gosip yang tersangat la liar itu.. x payah la caye ye kawan2... bese la... budak2 suke buat gosip liar.. ye x????

p/s: imej aku makin tercalar la wei... oho~

munge~

0 kate2 mereka
pada satu hari.....

mak aku: ada cepat, mari sini!!!
aku: ye2.. orang datang nie (dengan keglabahan aku datang ke balkoni)
mak aku: cepat2... ( sore bliau makin x dapat aku gambarkan)
aku: ade ape ibu??? ( sambil buat muke ingin tahu)
mak aku: nie ha pokok orkid dah berbunga..lawa x??? ( tunjuk dengan muke bangga)
aku: la... nape letak kat dalam????
mak aku: sebab hari tue dah janji kalau berbunge ibu letak dalam...
aku: laaa.... letak2... tapi geli la tengok bunge tue...
mak aku: ade pulak... bukan ade cacing.. amik gambar tau... lawa tue....
aku: nak wat ape??? okay orang amik...


nie munge yang aku ckap.. 1 kuntum je...

actually pokok orkid nie ade orang bagi.. setelah beliau bela tak jugak kuar bunge... so mak aku dengan x sampai hatinye ambil la... kasi tanam n jage... tup2... dengan kuasa Allah.. pokok tue nak la berbunge.... punyalah hepi mak aku... oho...

tapi aku plak lain cite... aku memang geli dengan bunga... kalau pokok beso macam pokok balak x plak aku geli... tapi kalau macam bunga ros ke.. bunga raye ke.. aku memang geli... suruh la pegang x kuase aku... hahah.. untung sape yang jadi laki aku nanti..x payah bagi bunga...

nie aku jumpe kat internet... Anthrophobia - Fear of flowers... nie term dier je.. article x plak aku nak cari.. oho... adekah aku tergolong skali??? tet... hahah.. x tau la plak..
p/s: bunge ros tetap comey.. oho~

Monday, November 23, 2009

empty=kosong~

jam 2.52 am.... hari isnin...
atas katil.. dihadapan komputer riba...
masih lagi ingin menulis.. tapi,
tidak tahu ape yang hendak ditulis....
ape yang hendak dicari...
masih lg kosong diri ini....
makin luas ruang itu terbuka...
ruang ape?? ruang hati?? ruang minda?? ruang jiwa??
jgn ditanye kerna empunya diri pun tidak pasti...

p/s: tidak pasti ape yang makin mengosong....

Saturday, November 21, 2009

bosan~

ya.. skang aku sudah makin bosan.... makin bosan dengan mukabuku, dengan ruang aku... dengan kawanster... dengan bla... bla... bla....

huh.... makin bosan.... sila translate prkataan yg brhuruf tebal kepada bahasa penjajah kite yng dulu...

p/s: ade gak rase nak bakar laptop nie... muahahaha~

Wednesday, November 18, 2009

buntu~

0 kate2 mereka
korang penah x rase prasaan nie... rase mcm kehilangan.. tp bkn kehilangn kekasih... atau pun ahli keluarga.. tapi seuatu yang korang sendiri tidak tahu.. ibaratkan seperti diri kamu itu kosong sahaja... ya macam tin sardin yang kosong itu...

atau penahkah korang rase hidup ini makin merisaukan.. atau mungkin kebosanan... padahal banyak perkara lain yang kamu semua boleh lakukan... atau patutnya dilakukan...

atau penahkah korang rase macam diri ini dipinggirkan.. tanpa sebarang sebab korang merasa itu...

atau mungkin korang pernah merasa ape yang korang lakukan selama ini hanyalah sia2??? hanyalah membazir masa yang sedia suntuk didunia ini...

akhirnya segala ape yang korang rase yang mungkin aku tidak dapat merasa bercampur baur menjadi satu rasa yang tidak mungkin diri itu dapat mentafsirkan nye??? lalu menambahkan beban itu.. atau mungkin perasaan itu berlalu begitu sahaja sehingga perasaan lain datang menggangu kamu???

ape yang kamu lakukan bila ia datang menyinggahkan diri??? menghadap tuhan demi mendapat ketenangan hati itu sudah pasti... perasaan yang ini.. mungkin tidak dapat digambarkan hanya dengan kata2.. atau apa jua cara sekali pun...

p/s: sekali sekala perasaan seperti itu singgah.. adekah kamu merasakannya???

Monday, November 16, 2009

bingung~

0 kate2 mereka
aku dilanda kebingungan... ya.. mahu mencari tempat untuk praktikal aku.... waaaa... masih teraba-raba.. kene cari sem nie, coz cuti sem dpan aku dah start praktikal... x tau mane tempat yang sesuai dengan bidang yang aku ambil.. oleh sebab aku nye kos nie ade ala2 perindustrian atau pun bahasa kasar nye kekilangan.. make kenalah aku mencari kilang2... yang sudah pasti mempunyai lab mereka... sebab ape kene ade lab?? sebab aku amik kimia... waaaa...

dekat2 area rmh aku memang tiada kilang.. so nak x nak kene la cari yang jauh skit dari rumah...kat shah alam?? ish.. x mau aku duk sane time cuti2 sem.. hahah.. padahal rumah aku n shah alam x jauh.. n aku pun stay luar so aku memang ade rumah sewa... tapi.. i tetap nak duduk rumah okay... x kire ape nak jadi....

skang nie.. ade 1 syarikat iaitu campbell ala yang sup tue.. koordinator aku ade cakap before hantar resume, better call dulu takut2 resume anda didalam tong sampah.. aish.. x rela mak.. sebut pasal resume, aku pun tx buat lagi... adoi saadah, sila la buat cepat sikit okay....

so skang aku kene  fikir lagi 2 tempat.. hope campbell tue terima student praktikal.. kalua x aku kene pikir tempat lain... gabra gak nak call orang nie.. aish... sudah besar masih mahu takutkah???? hahah..

p/s: mau tangkap gmbar bru untuk resume.... oho~

Sunday, November 15, 2009

5 bende ~

4 kate2 mereka
sejak due tiga menjak nie, memang ramai kawan2 aku termasuk la aku addicted kat bende alah nie.. starting aku knal bende2 nie mase kat matrik... bende ape itu.. meh kita lihat.. hihi...


mase tue just gune friendster... tepi kiri kanan depan belakang orang cerita pasal friendster.. aku yang mase tue baru tahu nak gune internet (selain dari cari bahan okay), nak la jugak rase macam mane adenye friendster....dengan pertolongan kawan aku... dapat la aku create 1 akaun.. make dari situ aku mula la add kawan2 aku.. punyelah bersemangat.. sanggup aku usung laptop fiena~ g banquet semate2 nak on9... mase tue memang aku agak gian... add sane, tukar layout lagi... tambah lagu kat profile... tambah gambar... macam2 lagi la untuk update kan profile aku... then tamat matrik.. since kat rumah aku memang xde line internet, coz xde orang nak gune make aku kurang la sekejap aktiviti friendster nie...


masuk je universiti make bertambah la penggunaan internet aku... sebelum nie aku memang penah dengar pasal myspace..  so akibat daripada rase ingin tahu.. aku pun dengan inisiatif sendiri wat la akaun myspace..
so aku pun mula la add n cari kawan2 lame... untuk 2 semester aku aktif dengan myspace dan friendster... ditambah dengan adanye akses internet make bertambah-tambah la ligat aku nie.. hehehe...


then aku ade tau lagi satu bende alah gak.. tagged... tapi kat sini x brape sesuai untuk budak terutama macam aku nie.. hehehe... aku pun penah gak wat akaun tagged... tapi dah x active.. kawan2 aku penah cakap, bliau nie boyz okay, beliau berkate2 tagged nie tempat cari tut... tut.... so korang fikir2 la sendiri.. i x cakap pape... heheh....


then this year aku mula active dengan mukabuku or facebook...nie semua gare2 odd aka raudhah.. beliau upload gmbar reunion kami.. n aku nak la jugak tgk gambar2 tue... so aku create la akaun facebook.. semate2 nak tengok gambar.. dari ctu aku mule la berkecimpung dalam dalam dunia facebook ini... mule2 aku rase fb nie... x kene dengan selera aku.. last2 aku rase fb nie okay gak.. terutama game2 comey yang aku selalu main time boring2...


blog gak x terkecuali.. aku memilih blogger.. sedar x sedar dah lebih 100 entry aku.. banyak gak ek.. tapi rasenye lebih banyak mencarot dari menulis.. hahahah.. tapi besh gak menulis nie.. dulu kecil2.. eh, x de la kecil sangat mase sekolah men.... aku ade la bercita-cita nak menulis novel... siap dah ade watak lagi.. tp aku lebih suke membaca dari menulis.. membaca means, membaca novel,blog, komik dan sewaktu dengan nya... hahah...

lepas nie aku x tau la ape yg akan jadi mangse aku.. hihi.. besh gak main bende alah nie.. just jangan la salah gune.. risau gak bile adik aku yang umor 15 tahun dah ade myspace.. takut mereke terpengaruh ngan bende2 yang (-)ve nie.... hope2 x... gunelah kemudahan dengan cara yang elok okay~

p/s: adekah aku blh hidup tnpa internet??? oho~

Thursday, November 12, 2009

cerita berhari-hari~

0 kate2 mereka
yay.. akhirnye tamat sudah azab aku untuk semester ini.. 2 paper terakhir aku yang banyak2 menyiksa jiwa dan raga aku.... walaupun aku agak tertekan melihat soalan yang mcm besh tue.. tp semestinya lecturer aku lagi2 la tertekan melihat jawapan yang aku goreng... ditambah dengan fakta2 dan teori aku reka sendiri... hoho... lega2 jugak tapi membayangkan result nye boleh membuatkan anda diserang sakit jantung.. membuatkan aku x boleh nak tidur malam....

detik2 terakhir aku memhabiskan 2 paper tersebut sangat lah mencabar... paper yang berjaya memisahkan aku dengan laptop+broandband aku adelah:
  • ANALYTICAL SEPARATION METHODS (510)
  • OCCUPATIONAL SAFETY AND HELATH (OSHA)
memang paper ini killer paper bagi aku... dengan 510 yg membawa kepada 4 kredit ditmabah dengan carry mark yg nyawa2 ikan... serta dengan jawapan aku yang agak merapu+meraban+mencarot serta ditambah dengan fakta2 yang aku reka mase menjawab maka result yang bakal aku dapat hendaklah melepasi tahap FAIL... itu pun dah cukup...walaupun berhempas pulas menjawab past year, dengan harapan soalan yang lebih kurang same tapi semua sia2.. rupenye application yang banyak ditanya dari teori itu sendiri... redha je jawapan yang tepat...

OSHA plak... aku dengan berani serta berkeyakinan tinggi mula membuat soalan2 spot aku sendiri... dengan harapan segala spot yang aku buat tue keluar.. menghadap je kertas soalan kaler putih itu terus je aku tergamam, lain dispot lain yang keluar.... sempat gak aku mengira2 markah yang aku akan dapat..  mase 3 jam menjawab aku gunekan hanyalah 2 jam je... selebihnye aku pura2 mencari jawapan.. hahah.. psycho orang kiri dan juga kanan... harapan aku... biorlah paper nie lulus dengan jayanya....

selesai je paper last aku terus pulang kerumah... kes x sabar nye pasal... rindu kat rumah+laptop+broadband... padahal baru je tinggalkan 3 hari... kunun2 mau fokus study... aish... cuti sem nie tidak boleh bersenang lenang... surat untuk latihan industri aku sudah dikeluarkan... waaaaa.. praktikal la jawabnye.... tahun depan semasa cuti sem 4... selama due bulan kene hadapi praktikal... waaaa.. soram... mane nak cari company2 chemical lagi... waaaaaaa.....

oleh itu walaupun kene start cari tempat praktikal... cuti nie aku nak on9 sampai lebam... hahha... tidak lupe juga kepada tv kat rumah aku nie.. siap korang... nie senarai cerita yang aku x boleh miss:
  • CSI-miami
  • supernatural
  • chuck
  • citer japan
hahah.. csi musti x boleh miss.. lately nie yang season baru just miami je... yang lain semua ulangan... klu chuck n supernatural pun besh gak.. hero2 yang hensem.. hahah... citer japan jdi kewajipan aku tgk.. thankz kepada atie bg aku bnyak citer japan... haaaa lg 1 cerita yang aku tidak mahu miss...NEW MOON~.. yang akan release kat malaysia 23/11 kalau aku x silap.. hope cerite nie segempak dalam novel tue.. sweet sangat2.. x sabar rasenye... haha.. jom g tgk ramai2~ oklah aku rase dah cukup pnjang aku merepek dalam entry kali nie... daaaaaa~

p/s: ade sape2 nak belanja aku tgk new moon???

still in progress~

0 kate2 mereka
tetibe tajuk blog aku dlm english.. angin senget aku sdah tibe.. tapi.. mmg btol pun.. this blog... still in progress.. lately no new post 4 my blog... hahhaha.. rase mcm kat london bile aku ckap bi...

ya.. esok akan aku update kn segale bnde kat blog aku nie... tue pun klu aku ingt.. almaklum la lps exam.. memori yg ade dlm otak dah bnyak kne gne... yg tnggl saki baki je.. k time to go.. hahha... bntal2 aku dah pnggil utk aku tdo... daaaaaa~

p/s:  sdah on9 smpi nak naik lobam bijik mate... oho~

Saturday, November 7, 2009

heart~

0 kate2 mereka
kisah sekeping hati.....

hati: aku rase aku msh rndukan dier yg itu....
akal: ko nie hati... kan dah kate x mo pk psal dier yg itu....
hati: ntah la.. aku slaloo ingtkn dier yg itu....
akal: ko jgn buat giler... brcnta biar 1....
hati: aku tau tue.... tp hati aku x pnh cnta spnuhnye pde dier yg ini...
akal: ko pun tau dier yg itu x pnah kate ske kat ko...
hati: aku tau tue... tp prasaan aku lbh kpade dier yg itu...
akal: mcm mane dgn dier yg ini?? ko mahu truskn???
hati: ntahlah.. kadang2 aku rase syg itu msh ade....
akal: dah tue?? jgn di pk bnde yg x pasti...
hati: skang dier yg itu dah mncul lbh kerap...
akal: ko makin ragu2???
hati: ya... aku makin lege biler dgr dier yg itu ade prob cinta...
akal: tp ko memberinya nasihat...
hati: aku mau lihat dier yg itu bahagia...
akal: klu begitu beritahu sahaja prasaan itu...
hati: tidak.. aku tidak mahu memutuskn ikantn prsahabtan ini...
akal: lalu ko mau mnyiksa jiwa mu??
hati: klu itu yg lbh baik... aku rela....
akal: bagaimana dgn dier yg ini???
hati: ntah la.. selagi mampu brthan aku akn bertahan...
akal: kau mahu brtahan sampai bila??
hati: sampai bila2... selagi aku mampu brthan...
akal: ko mau lpskn dier yg itu tnpa brusaha???
hati: ya.. slagi aku dpt melihat nya... bahagia.. snyuman nye... aku rela....
akal: semuenye trletak kat ko.. ko lbh arif wahai hati...
hati: ya moga plhan aku tepat....

p/s: cinta yg x pasti itu memeritkan~

Thursday, November 5, 2009

countdown 3~

0 kate2 mereka
bye2 applied math.....
welcome "analytical separation methods"...
3 done... 2 more paperz waiting 4 me...
chaiyoookkkk....

p/s: chuck season 2 dah start esok!!! yehaaaaa

Sunday, November 1, 2009

akibat jam loceng~

pada satu ahad yg dingin, terdapat sekumpulan pelajar yg mengambil peperiksaan...
make berduyung2 la mereke ke bilik peperiksaan...
kertas peperiksaan yang diambil adalah hubungan etnik....
kertas ini boleh dikatekan mempunyai persamaan dgn kertas sejarah tingkatan 5...

tersebut la kisah seorang budak yg ceria mengambil peperiksaan tersebut....
beliau sgt la kecoh sampai kwan2 yg lain penat nak layan budak nie...

sehingga ke minit2 terakhir mulut bliau mmg bising.....
tibe waktu menjawab exam... bliau menjwab dgn kunun2 tenang....
sedang menanda dan menghentam jwaban... tetibe sesuatu berlaku....
jeng... jeng... ade 1 bnyi kluar dri 1 tmpt.. mule2 slow.. makin lame makin kuat...

" they're gonna clean up your looks.. with all the lies in the books..
to make a citizen out of you.. because they sleep with a gun................."
(sila nyanyi ikut lagu teenagers okay.. MCR... oho)...  
ketika kejadian seram itu berlaku..
bdak tadi dlam keadaan mamai melihat soalan yg beliau tidak paham...

tetibe lg.... "sape nye handset yg bnyi tue??"
semua org memandang budak tersebut....
lalu dengan muke yg mcm kerang busuk beliau melihat ke bwah meje...
didalam pensil box bliau.... rupe2 nye alarm handset bliau brbnyi....

dgn muke ala karipap sardin basi bliau menutup alarm itu...
"kan saye dah suruk kamu tu....."
"tue bnyi alarm saye"...dengan pantas bdak tersebut menjwab...
keadaan mase itu agak malu juga... 

make dengan perasaan segar akibat alarm itu juga...
bliau menuruskan usaha meneke dan merapu didalam esei....
akhirnye budak itu tidak merasa ngantuk hingga ke akhir waktu....

pengajaran: sile jgn kunci alarm .. n sile jgn ngantok didalam exam...

p/s: nasib baik alarm aku lagu teenagers... ops... kantoi... oho~