Wednesday, December 8, 2010

.tag.

0 kate2 mereka
salam...

huhuhu, lame dah x wat tag2 nie.. ramai kawan2 blogger malas nak kasik tag kat i nie, coz dorang tau betape malasnye i nie.. uhuhu, by da way thankz la piena.. coz, hang percaye akan aku.. uhuhhu, so i akan jawab tag tersebut memandangkan i memang x de kerja nak buat.. weeeee~

Sunday, December 5, 2010

.tired.

0 kate2 mereka
salam...

wah tajuk tulis tired, tapi budak nie x tido2 lagi.. huhuhu, sat lagi nak g picnic plak.. huhuhu, dengan kluarga i.. nak g ulu bendul kot.. huhuhu, tadi ade kenduri kawen.. penat betoi kaki.. huhuhu, diri macam tiang je.. huhuhu.. sedih sebentar, coz x dapat jumpe anak buah-buahan yang chumel coz kene attend another event... T_T kuciwa.. huhhuhuhu, later i will uploadz all those pics.. wah, malam2 speaking london la plak.. huhu, okay daaaa.. gud night.. =_=

p/s: pejam celik pejam celik dah hujung 2010.. hurm~

Friday, December 3, 2010

.timeless.

2 kate2 mereka
salam...

suke dengar lagu timeless versi korea nie... okay, pembetulan ye.. ade lagi version lain ye, huhuhu.. which one yg 1st i tak tahu plak okay...ade version dari Tina Arena feat. Kane Alexander and version Kelly Clarkson  feat. Justin Guarini.. which one is the best??? uollz tellz yourself.. ^_^

.MAHA 2010.

0 kate2 mereka
salam...

entry yang dah basi.. huhuhu, selasa lalu, my family n i g la MAHA.. kalau korang nak tahu, i nie memang jenis duduk rumah, jenis yang x suke g tempat yang sesak2... nie, jom heboh i x pernah pergi pun padahal rumah i dekat je ngan bukit jalil tue.. huhuhu, lari topik kejap..

Tuesday, November 30, 2010

.Personal Taste (korea).

0 kate2 mereka
salam...

hai blogger2 skalian.. hehehe, i baru je muncul nie.. teringatkan janji2 i nak review sikit pasal drama2 yang i tengok time cuti nie... huhu, okay i nak citer pasal drama personal taste... rasenye belum keluar kat stesen tv kat mesia lagi kot.. nie pun i dapat dari adik i.. citer nie kuar bulan mac tahun nie kat korea.. 

.personal taste aka personal preference. 

Thursday, November 25, 2010

.drama2.

0 kate2 mereka
salam...

actually skang i ngah donlod subs. untuk cerita korea yang adik i dapat.. wah, cuti semester nie agak heaven giler.. adik i banyak dapat drama.. tapi ade 2 drama x complete lagik, waaaa.... besh tau layan2 citer2 korea and japan nie.. wahahaha, makin jatuh cinta ngan pakwe2 ensem.. hihihihi...

Tuesday, November 23, 2010

.chat box.

2 kate2 mereka
salam..

nie la masalah nye, kalau rajin sampai 2 entry kot dalam mase 1 hari.. aish, huhuhu.. i dah pun buang chat box i.. huhuhu, rimas tol..

.penipu nie.

0 kate2 mereka
salam...

semalam petang i ade dapat sms dari adik i.. dier tanye kat i kot2 i ade dapat sms dari ayah i.. mase nie dah suspen, so adik i pun forward la sms tersebut, nie ha lebih kurang bunyi sms tersebut ye...

......

0 kate2 mereka
salam...

lame sungguh x berblogging.. lately, rase malas sungguh, x tau kenape.. dulu i rajin g blogwalking, bace entry2 blogger lain... walaupun x post ape2 entry tapi still rajin jenguk blog2 lain.. huh~

Sunday, November 14, 2010

.tumblr.

0 kate2 mereka
salam..

rasenye tumblr lagi chumel dari blogsepot nie... huhuhuhu

p/s: esok presentation.. mati lah~

Friday, November 12, 2010

.kurang ajaq.

2 kate2 mereka
salam...

ya allah, kurang ajar tol orang zaman skang.. nak2 lagik orang barat, tolonglah.. ade je bende yang nak digunakan untuk persendakan dan menghina agama islam.. dorang nie kalau dok hina2 islam no 1, biler kene bom ke ape mula lah nak tuding sane sini...  ish, cube la baik kan sikit budi perkerti.. kambing tol la barat nie..

Wednesday, November 10, 2010

.oppa! sarang heyo.

3 kate2 mereka
salam..

wah, i dah jatuh cinta la uollz.. huhu, kali nie memang tangkap cintun ngan senyum dier.. 1st time tengok hati i trus cair, siap meleleh lagik.. wah, matik la ayat gatai dah kuar.. huhu, nak tengok x pakwe i skang??? x nak tengok xpe i tetap nak tepek gak... ^_^.. jeng2...


Tuesday, November 9, 2010

.blogging.

0 kate2 mereka
salam...

lame i x jenguk blog i nie, wah rase rindu plak. nielah blog tempat i maki2, puji2 dan carot2. hehehe, merepek dah die. lately busy sangat2, baru je pas habis exam. next week plak ade presentation final year project, waaaaaa.... i manyak takot lo...

Sunday, October 24, 2010

.convo.

3 kate2 mereka


salam...

waaaaaa, kawan2 i dah convo... biler plak turn i nak convo.. sob2.. kene bertahan untuk 1 sem je lagik.. waaaaaa, nak munge!!! (*tetibe)...

pape pun congrate wat kawan2 i yang dah convo.. pape pun korang nampak cun la pakai jubah tue... *ayat budak terdesak nie.. huhu, hope korang dapat yang terbaik ye... ^_^.. bawah nie gambar2 mereka yang i culik dari pesbuk mereka... ampun ye kawan... huhuhuhu~

.congrate ye cik ateh.


.tahniah ye cik mieja.

.tahniah ye cik ila.

p/s: oh, kene fikir pasal pinal exam dulu ye cik saadah oi.... T_T

Wednesday, October 20, 2010

.baru practical.

2 kate2 mereka
salam...

baru je practical training presentation je, dah macam hampeh... sure la tadi i glabah giler, x penah2 i glabah macam tue seumur hidup.. hihihi, x tau la kenape present kali nie wat i macam glabah ya amat.. baru je present tok practical training nye, yang hanye lulus atau gagal.. x de gred... aish~

nie kalau present untuk final year projeck mesti kene prepare 1 minggu awal.. em, waaaaaaaaaaa.... 


p/s: kalau la ade topeng otromen, memang i pakai tadi... huhu~

Tuesday, October 19, 2010

.presentation.

0 kate2 mereka
salam...

tomorrow gonna be my 'big day'.. presentation for my practical training.. waaaaaa... nervous jangan cakap, rase macam angin pusar2.. esok, each student diberi mase 7 minit to present and 3 minit for soal jawab.. wah, ayat pun tunggang langgang.. pray for me ya, my turn will be in da morning around 10.30 until 10.40... hope everything are going just fine.. T_T

p/s: adoi, english dah la tahap budak sekolah menengah je nie... masak2~

.lobam bijik mato nie.

0 kate2 mereka
salam...

rasenye kalau panda tengok mate i nie, die pun boleh kate nice. waaaaa, minggu nie memang azab betol dengan tido x cukup, waaaa keje banyak plak tue. aaish kalau doraemon tue boleh beli, memang i beli, pinjam loan pun x pe. huhuhu...

oh, mau tido sebentar.. sob2.. T_T

p/s: sat lagi ade yang jalan langgar tiang.. aish~

.berblogging. bertwitter.

0 kate2 mereka
salam...

lame x update kat blog nie.. hihi, nie pun i curik mase kejap. esok nak kene anta final draft untuk proposal. n luse ade presentation practical industry. wah slide i baru 25% siap. hehehe, nicelah. azam nak deactivate pesbuk dah terkubur. bosan la mau buat keje je, so activate balik... hangit2 taik ayam sungguh.. ^_^

oh, ye i teringat dulu kawan pernah cakap yang nape i suke buat blog, twitter la, senang cerite ape yang ade kat tenet hampir semue i ade. wahaha, even tagged yang banyak lu*** tue pun i pernah wat. hihi, ops bukan pasal ape, i wat sebab kawan i invite n skang x tau wujud lagi ke x akaun i.

fuuuuhhhh, okay balik kat topik.. i suke blog sangat2, even i nie bukan la blogger yang tegar tapi i mmg suke bace blog2 orang lain, even orang tue memang i x kenal langsung.. coz biler time tensen, i boleh ketawa biler bace blog mereka. thankz guyz. hihi, tue pasal i x mo tinggal dunia blogging nie.

as for twitter plak, selain dari feeling artis i boleh gak lepaskan emosi coz x ramai kawan2 i yang ade twitter so boleh emo sorang2 kat situ. sesuai gak sebagai medium untuk meluahkan ape yang bengang. weeeeeee. itulah sebab i blogging n bertwitter. i citer pasal nie coz nie ape yang kawan duk tanye2. heeeeeeee. okay till then, mau sambung buat proposal.. =_='

p/s: cuak nak present macam rase nak tido sampai x mo wat keje.. ^_^

Saturday, October 16, 2010

.block.

0 kate2 mereka
salam...

lately memang tinggi apsang cita2 nak deactivate sekejap pesbuk.. kunun2 feeling2 nak wat keje, tapi dah sah2 la i nie memang kaki on9.. x de pesbuk layan plak twitter, kunun2 tweet la ape2 yang terlintas... apekah???

Friday, October 15, 2010

.secawan teh.

salam...


Thursday, October 7, 2010

.salah ek?.

3 kate2 mereka
salam..

salah ek kalau nak minat or suke dengar lagu2 dari negara seperti jepun dan korea?? slah ke nak suke muzik mereka??? oh, mungkin sebab aku melayu kene dengar lagu melayu je ke??? please, kasi la berkembang sikit. better dengar lagu dari negara terbabit dari dengar lady gaga yang ntah pape tue. huh~

p/s: x faham orang yang x cube nak faham ape yang orang lain minat... huh~

Wednesday, October 6, 2010

.menjadi editor.

0 kate2 mereka
salam..

waktu skrang aku menjadi seorang editor. ya, memotong, menambah, menampal, menglawakan, dam meng2 lain yang termampu. keje makin bertambah, mase pula makin sedikit. bak kate kawan aku, kalau doraemon ade dijual memang kami share beli walaupun harga capai riban2. see, memang x cukup mase bukan??? tekanan sampai boleh pk pasal en. doraemon lagik.

oh, yee nak tambah kebest an, adelah final akan tiba walaupun dimaki dan dikutuk student2 yang x ready macam aku nie. ye, final akan tiba dengan jayanye x sampai 3 minggu. memang mantap, nampak gayanye aku boleh jimat menggunakan syampoo menjelang tahun hadapan. nicelah!

p/s: cermin mata hilang, maka makin malas nak buat keje.. aish~

Tuesday, October 5, 2010

. ni hao ma???.

0 kate2 mereka
salam...

dalam otak aku skang, penuh ngan aksi2 pelakon cina yang terbang menggambarkan otak aku yang macam nak pecah... ye, masih cube memahami tulisan2 cina yang kadang2 aku nampak same serupe sahaja.... 

oh ye, baca jawi pun masih merangkak kerna sudah lame kitab2 jawi aku disorok2 kan. ini kan pula untuk cube membaca tulisan cina.. semuge berjaya lah -_-' oh ye aku makn merapu, esok ade test bahasa.. so gud luck wat kawan2...

p/s: kadang2 peribahasa pun masih salah... aish~

Monday, October 4, 2010

.2.56 am.

0 kate2 mereka
salam...

berbekalkan 1 biji gule2 mint dengan harapan nak tahan ngantok sampai ke waktu subuh nampak nye x berjaya. cube plak 1 cawan susu, maka mate pun seakan berkate2, pergilah tido sedangkan otak kate jangan kau berani nak tido. keje kau banyak takkan nak upah doraemon plak wat.. itu monolog dalam otak aku sekarang.

ye benar mata ini x sekuat n segagah semangat dalam jiwa. tido lagi baek b4 otak aku mule membikin novel air mata pulak. 

p/s: tajuk memang x de kene mengene... baek aku tido sebelum mula mencarot2~

.berubah.

0 kate2 mereka
salam...

cukup hujung tahun nie, mungkin aku makin berubah. ye, rambut makin gugur dan mata makin mirip kepada panda. oh ye, keadaan mental masih dalam kondesi yang agak terapung2.

p/s: mungkin berblogging buat aku okay... aish~

Thursday, September 23, 2010

.rehat.

0 kate2 mereka
salam...

blog ini direhatkan sementara waktu sehingga tuan punye blog kembali dalam keadaan normal. terima kasih~

p/s: emosi kadang2 tak menentu~

Wednesday, September 8, 2010

.selamat berhari ghaye.

2 kate2 mereka
salam...

ghaye memang dah dekat sangat kan?? so seperti gak blogger2 lain, ada nak wish selamat hari ghaye maaf zahir dan juga batin. walaupun blog ada nie hanyelah blog biase, manelah tahu kot sepanjang penulisan kat sini ade pihak2 yang tertentu yang terasa hati terutama kawan2 ada. maaf andai salah tutur kata, semuge ghaye tahun ini akan meninggalkan seribu kenangan yang terindah buat kita semue. ^_^'


.pic pun mau mood ghaye.

p/s: oh, mau siapkan kueh mueh lagi sedikit.. oho~

Tuesday, September 7, 2010

.buke pose luar 2.

0 kate2 mereka
salam...

nie part ke 2 siri saye berbuke diluar. kali ini ada bersosial dengan kawan2 yang paling besh pernah hadir dalam hidup ada. ada bersyukur giler, bertemu dengan dorang. even, ade yang senget, giler dan mengong sampai korang x larat nak layan, korang memang yang terbaik ada pernah jumpe.

wah, mule melalut okay, semalam kami berbuke pizza hut kat da mines. sane x ramai sangat x macam kat mid or times. so agak selesa la nak berbuke, kira dapat la menghilangkan ngidam kawan ada yang sorang tue. tapi kali ini x ramai yang dapat g, masing ade hal yang perlu diuruskan. x pe jangan risau ye kekawan, next week kite round desa tasik ini, kite wat rombongan berghaye lagi sekali. insyaallah, mintak2 ramai yang nak g.

oh, lepas berbuke dengan muke x malu layan karok. aish, bulan pose lak tue. apekah?? x pe layan kejap before nak balik rumah, dapat la 5 lagu kami ramai2 nie. n by da way ade perbualan yang memang x boleh lupe antara aku ngan sape ntah, mase nie kat surau lepas solat nak siap2,

aku : eh, cube bayangkan kalau mase kite kuar form 5 dulu ade x pakai mekap bagai???
anonymous : x de maknenye, nak mekap bagai nie.

oh, boleh bayangkan yang kami semakin matang or semakin tua mungkin??? ah tidak, dah lame juga berkawan dengan mereka nie. masing dah makin dewasa, makin pandai menjaga penampilan. wah, tetibe teringat perkara dulu. okay la, sebelum touching sorang2 baik stop disini. daaaaa~ oh ye, gambar en. izwan ngan en. ares saye lupe nak snap. ampun ye.. ^_^'

.sekejap tapi memang giler.

.10 tahun akan datang hope masih begini.

p/s: bersosial dengan mereka x pernah terasa lama~

.buke pose luar 1.

0 kate2 mereka
salam...

nie siri berbuke puase diluar. okay yang 1st adalah pada ari khamis minggu lepas rasenye kami budak2 applied chemistry, kuar berbuke kat luar. x ramai just yang mane nak ikut je, wat plan pun last minit punye la masing2 teruje nak makan kat la boutique upin & ipin. seyes, memang kedai nie tema dier upin & ipin, bukan kemain cute miut gtu.

kedai nie betol2 belakang Jakel Shah Alam, yang betul2 jugak belakang pintu masuk Uitm seksyen 7. teruje jangan cakap, sampai masing2 rase x sabar plak mau kesane. okay, kedai tue memang chumel, n makanan die pun memang berbaloi ngan ape yang di bayar, ari tue ada makan nasi goreng chicken chop, not bad la. kirenye lepas makan x de la rase macam nak maki2 ke ape ke. pueh hati.

oh, mase kat sane sibuk mengambil gambar sampai terlupe nak snap gambar dan juga makanan kat situ. -_-' terlampau teruje mungkin, hihihi. oh, ini adalah beberape gambar yang sempat kami ambil before berbuke.

.muke ceria bile nampak camera.

.masing ngan gaye masing2.

p/s: ade mase nak lagi... ^_^'

.kemas2 ape yang patut dikemas.

0 kate2 mereka
salam....

oh, hari ini tengah cube mengembalikan semangat hari ghaye dengan cube melakukan ape yang sepatutnye. fuh, panjang sungguh ayat tersebut ye. weeeee, hari ini dah start nak lap2 ape yang patut, susun ape yang patut, tukar2 ape yang patut. macam biase, kalau bab kemas nie, balik2 kakak mesti la kene buat suke atau tak. -_-'

aish, kemas bilik sikit, lap tingkap memang bosan. huhu, sambil mengemas sila la mengonlinekan diri. huhu, nampaknye lambat la nak siap ye. weeeeee, oh nak post pasal bersosial semalam. tapi nak kemas2 dulu nie, later ada update la ye. semalam memang superb giler. ^_^

p/s: pasang langsir kaler pink.. wink* 

Monday, September 6, 2010

.bersosial.

0 kate2 mereka
salam..

wah, tajuk ada memang x boleh blah, bersosial okay. ape la bulan pose nak bersosial plak, aish x delah hari ini ada dan kekawan nak kluar berbuke puase kat luar. misz btol la zaman2 skolah nie, lame jugak x jumpe mereka. wahaha, padahal every mid sem break or sem break mesti jumpe punye. tapi kali x semue orang dapat datang masing2 ade yang belum cuti la ae la... -_-'

.nicelah korang.

oh, plan nak g makan kat mines, hopefully x ramai la makhluk2 yang bertebaran kat mines nanti. and, btw baju ghaye macam dah nak dekat siap, nice lah. ^_^

p/s: biler mau start draft thesis nie??? aish~

.sedare mare.

0 kate2 mereka
salam...

wah, skang sudah pukul 3 lebeh pun x tido2 lagi ada nie. gigih sungguh on9, sampai terlupe nak tido. weeee balas dendam untuk mase2 yang dahulu agaknye, huhu. dalam2 on9 nie, round la kat pesbuk adik ada, selak2 punye selak terjumpa la cousin2 ada ye pesbuk, teruje ye mase terjumpe pesbuk2 mereka. aish, susah tau ada nak jumpe pesbuk2 sedara2 sendiri. masing2 malu or terlupe nak tanye ade pesbuk ke x.

nak dijadikan cerita ade juga cousin ada yang ade blog, wah bertambah la keterujaan ada kali ini. huhu. sebagai silent reader yang sangat2 la tegar, ada pun memfollow mereka. huhu, hope2 mereka perasan la dengan kehadiran ada tue ye. oh ye, nie link mereka sini n sana , kot2 anda2 semue nak jenguk2.. n btw, mereka berdue nie adik beradik ye. 

p/s: tetibe rase macam gigih plak nak carik sedara lain, yeah~

Sunday, September 5, 2010

.ramadhan makin berakhir.

2 kate2 mereka
salam...

kurang dari 1 minggu kite akan menyambut kedatangan syawal. rase macam sangat2 pantas mase berlalu kan?? hope, umur kite semue masih panjang untuk ketemu lagi dengan ramadhan yang akan datang, amin. wah, skang kat mane2 orang tengah sibuk nak memebeli belah, yela sempena nak menyambut kedatangan syawal nanti.

korang plak macam mane?? banyak barang2 dah beli?? ada tahun nie agak kurang bersemangat nak ghaye, wah memang x de perasaan langsung nak beraye. x tau lah kenape, mungkin atas faktor peningkatan umor kot membuatkan ada kurang bersemangat berbandung masa kanak2 dahulu. korang pernah rase macam nie x?? kalau mase sekolah dulu, bukan kemain semangat nak sambut ghaye. huhu, saye makin tua ghupenye.. T_T.

huhu, kain yang ada beli tue pun x sempat nak wat baju baru lagi. wah, punye la x bersemangat nak ghaye kali ini. asal nak beli barang je teringat akan kerja2 thesis, assignment, lab2 report yang bertimbun tue. aish, terus mati semangat, huhuhu, tapi untuk kembali kan semangat ada, ade kemas la jugak bilik2, rumah untuk kasi mood ghaye sikit. 

kueh ghaye pun dah la siap dalam 4 jenis, esok nak kemas langsir ngan plan nak berbuke kat luar. wah, baru la ade rase ghaye sedikit. ohoho, n by da way insyallah ramadhan kali ini adalah ramadhan terakhir ada sebagai seorang student. hopefully memang ramadhan yang terakhir bergelar student. x mo repeat2 paper ke ape. amin... ok nak sambung mencari mood ghaye.. ^_^'

p/s: kenyang giler bile berbuke dirumah.. aish~

.blog list.

0 kate2 mereka
salam....


okay, fuuuh.. tetibe teruja plak ada kali nie, entry kali agak special untuk ada, cewaah, yela 1st time nak letak kan blog ada yang x seberapa nie kat blog list blogger terkenal, en. ben ashaari. okay, untuk blog ada nie rasenye memang terlebih kepada tulis diary, yap blog yang berkisar tentang hidup seorang remaja  yang kadang2 keliru dengan diri sendiri. so kirenye macam diary la ye, ape yang dirase itu yang ingin dinyatakan. cewah, ayat memang x tahan. :)

hope masih boleh diterime, coz blog ada nie adelah dalam setahun jagung lebih 2 or 3 bulan je rasenye. so kire masih mentah dalam dunia blogging nie. :) oh kepade sesiape yang nak letak link korang silalah lawat  disini.

so, untuk hari ghaye yang bakal menjelma x lame lagi, ada nak wish sealamat hari ghaye kepade pengunjung2 blog ada. andai ade salah sialpa atau ketidak puas hatian anda semue, ada mohon maaf. semuge ghaye kali nie menjadi lebih besh.. :)

p/s: moh le ramai2 sertainye...

Thursday, September 2, 2010

.virus ngok ngek.

0 kate2 mereka
salam...

grrrr... ada x suke btol la biler pendrive kene virus.. waaaaa, nak2 ade citer japan yang ada amik dari kawan. waaaaa, xpe2 sabar ye. huhuhuhu, dah la hard disc adik ada pun mengong ari tue. aish~

p/s: kepale berputar-putar.. aish~

.saye suke.

0 kate2 mereka


salam...

semalam ade bende besh berlaku kat ada. huhuhu, biarlah ada je tahu tapi yang penting bende tue watkan ada hepi. huhuhuhu. baru semangat nak study. agagagaga~

.rase macam munge2 pulak. 

oh, esok ade test terakhir before ghaye test Human Resources Management, wah gasaklah esok budak kimia nak amik test HR, huhuhu. itulah gatai tangan amik elektif lari dari sains, sudahnye otak ada terkejut2. huhhuhu, hope sok dapat jawab yang terbaik. amin~

p/s: rase lambat untuk hari jumaat ini.. aish~

Tuesday, August 31, 2010

.merdeka.

0 kate2 mereka
salam...

just nak wish... Malaysia! selamat menyambut hari kemerdekaan!
.Malaysia tanah air kite okay.

p/s: saye cintakan negara saye okay~

Monday, August 30, 2010

.ini anak sedara saye.

0 kate2 mereka
salam...

saye ade anak sedara yang sangat chumel dan petah berkate2. owh, rase rindu la mau jumpe ini budak. so tengok la gambar budak chumel macam muke mak cik die nie.  dush2*

.cute mcm saye bukan.

p/s: entry ini prasan giler bukan.. aish~

.kasi tulis.

0 kate2 mereka
salam..

korang kalau ade problem ngan housemate yang x penah nak faham ketidakpuashatian korang, sila la cube menulis nota amaran secara halus tapi tajam itu. wahaha, nie khas tok orang yang x paham bahasa. sila la cube kalau korang tegor2 kawan korang x jalan. aha~

.cube try mcm nie.

p/s: kalau x paham jugak mungkin kene bagi kelas kesedaran sivik... aish~

Thursday, August 26, 2010

.saye ade tanda lahir baru.

0 kate2 mereka
salam..

wah2, tajuk nak panjang2 pulak. aish, tadi ada ade lab, macam biase biler buat eksperimen tanpa pengawasan, lab itu jadik macam tempat main masak2. aish, x patut kan??? so tadi buat eksperimen dengan jayenye samapi x sedar tangan sendiri terkene ngan silver nitrate. melayu nye argentum. aish, syok sangat wat sampai x sedar bukan kene sikit sekali banyak. 

oho, dah macam ghupe tanda lahir pulak, nie bukan stakat terpecik tapi macam tumpah pulak. tapi seyes ada x prasan macam mane boleh kene, hihihih. sental ngan sabun pun x jalan, dulu pernah kene gak dier ilang sendiri, risau gak kot2 bahaya ke ape. search kat tenet, tapi x de plak kate bahaye giler2. x pela, redha jek, tapi kan kawan2 biler main ngan chemical kene hati2 tau, jangan ikut macam ada nie. aish.

.macam tanda lahir kan??.

harap2 sempat ilang before ghaye, kang salam bakal mak mentua terkejut plak die nanti. wah, apekah berangan je ada nie. oho. okay, tetiba nak abis kan post nie, huhu nak bace journal sok kene jumpe supervisor. daaaa~

p/s: macam nak balut je tangan nie, malu2... T_T

Tuesday, August 24, 2010

.perubahan.

0 kate2 mereka


salam...

korang semue pernah terasa x macam nak lakukan 1 perubahan dalam hidup korang?? x kirelah dari segi ape, rase teringin sangat nak berubah. tapi separuh lagi diri korang rase takot akan ape yang akan korang tanggung selepas perubahan itu dilakukan. ade x, rase macam separuh lagi diri korang macam x nak terima sebarang perubahan?? atau mungkin belum bersedia???

entahlah, lately nie ada teringin sangat2 nak berubah. tapi ada takot, takot perubahan itu terlampau mendadak dan diri ada masih belum bersedia. masih rase x kuat untuk berubah. entahlah, maybe perubahan yang ada nak lakukan memerlukan pengorbanan yang tinggi. biarlah, Allah tetapkan hati ada supaya ada mampu untuk lakukan perubahan tersebut. aminn~ dan semuga rakan2 blogger lain pun dapat same2 berubah kearah yang lebih baek... amin~

.ya mungkin jalan perubahan itu belum tiba lagi.

p/s: lately banyak bende yang berlaku, sampai rase macam x cukup nafas jek.. aish~
p/sz: gambar dari en. google~

Monday, August 23, 2010

.mati itu pasti.

0 kate2 mereka
salam...

lagi sekali dah lame nak post entry nie, dalam 2 or 3 hari yang lepas. ada dapat mesej dari kawan mase matrik dulu, berita yang sangat2 buat ada rase terkejut yang amat. seorang kawan ada, dari matrik dulu telah pergi menghadap illahi. mase dapat mesej tue, rase speechless sangat2. terkedu dan x tau nak balas ape biler dapat mesej tue.

tapi, akhirnye ada sedar yang mati itu pasti. ya, pada usia yang baru mencapai 21 tahun, Allah lebih sayangkan arwah dan telah mengambil nye dahulu. yang membuatkan ada terkilan, arwah dah pergi dalam bulan jun hari tue. tapi ada baru dapat tahu dalam bulan ogos ini, sedikit sebanyak ade rase terkilan. tapi allahdullilah, ade juga kawan2 ada yang masih ingatkan ada dan bagi tahu ape yang berlaku.

khabarnye arwah kene penyakit Systemic lupus erythematosus (SLE). satu demi satu organ badan arwah mule x berfungsi sampai la arwah pergi. penyakit ini kalau dikesan awal, insyaallah masih boleh dibendung, tapi seperti yang kita tahu ajal maut semue di tangan tuhan, kita manusia hanya mampu berusaha. 

cousin ada, alhamdullilah masih panjang umurnye walaupun 1 kidney dier kene buang akibat SLE ini. itulah, kita manusia hanya berusah hanya Allah yang menentukannye. berbalik kepada arwah, ada hanye sempat kenal arwah sampai 1 sem sahaja. walaupun sekejap, tapi kenangan yang sedikit masih terpahat di minda. senyuman arwah dan gaya arwah masih segar di minda. semuge arwah ditempatkan dikalangan orang2 yang beriman. al-fatihah...

.kenangan dulu2.

p/s: ya Allah... masih adekah aku untuk ramadhan berikutnye....

.muke cantik perangai kene cantik juga.

0 kate2 mereka
salam...

lame x update pape kat blog nie, entahlah semangat naik turun macam pasang surut laut. eh2, merepek sudah, okay kembali kepada topik diatas. oh, tetibe seyes. oho. kadang2 perangai kite memainkan peranan yang besar. kalau muke lawa gila, kulit mulus bak telur yang dikupas, tapi kalau perangai macam hampeh x gune jugak. 

kadang2 ade habit kite yang menyakitkan hati orang lain tapi kite sendiri x sedar yang bende2 macam tue orang x gemar. sebagai contoh, kalau duduk serumah ke sebilik ke, barang kawan2 kite janganlah jadik barang2 kita. bukan ape, kalau2 terdesak x pe la nak pinjam barang sekali atau due kali. ini tidak dah serupe kite yang support die. aish, x besh la macam tue kawan.

itu x pe lagi yang jenis mintak, nie plak kalau jenis pinjam tapi macam kau sudah lupe itu barang orang lain punye. aish, apekah??? kadang2 terpikir jugak, dorang2 nie x perasan ke ape perasaan owner tue bile die yang kene mintak barang tue sendiri?? apekah??? kan ke x besh macam tue.

lagi 1, kadang2 tue nak melawa no 1 la jugak. tapi melawa pakai plak barang2 orang. baju la, kasut la, perfume la n kadang2 bedak pun pinjam orang. aish, bukan ape kadang2 yang membeli tue rase x besh la, mane tau barang2 yang dipinjam atau dimintak tue agak mahal. kalau kuar duit mau pikir sampai seploh kali. aish, janganlah macam tue bro2 n sis2 semue. cian kawan kite tue.

ade juga, muke lawa, hensem, macho, cun tapi pengotor ya ampun. kat luar maybe smart, stylo, kemas tapi bile kat rumah, rase macam tinggal dalam reban ayam je. aish, apekah??? itu x pe lagi, cube plak pengotor sampai kene tempat orang lain. aish, kesian la same orang2 lain jugak. mahu kotor2 sila buat ditempat anda. 

okay, soal duit. nie memang sensitif sedikit. nak2 bile hidup sebagai seorang student, lagilah ramai2 kawan2 yang suke mengepow orang. kalau x pow orang x pun  pinjam then terlupe atau buat2 koma sampai x bayar la duit kawan tue. bukan ape, kite kene la pikir kawan kite tue student jugak, nak jugak pakai duit untuk bende lain. kesian kawan tue kan??

aish, kalau ikutkan banyak je bende2 yang kadang2 tue buat kite x berapa gemar. kadang2 mereka nie x sedar ape yang dorang buat tue annoying giler, so care terbaek kalau boleh tegor2 la kawan2 kita. mungkin dorang pikir kite same macam mereka, yela jenis yang x amik port. oho, so tepuk dada tanye lah otak anda. jangan marah2 okay~

p/s: kadang2 kene buat muke baru paham gamaknye.. aish~

Thursday, August 19, 2010

.ketentuan Allah.

1 kate2 mereka
salam...

dah lame rasenye ada x post entry kat blog. kadang2 kekangan mase yang x mengizinkan disamping kemalasan tahap tertinggi. okay2, lari dari tajuk nampak. entry kali nie ada memang nak tujukan buat kawan ada, ex-roomate time matrik, wat kamu, aku nak share pengalaman aku nie. pengalaman yang banyak mengubah hidup aku ketika itu.

dulu mase ada umor 11 tahun, semase darjah 5 n tahun tue tahun 2000, mase ingat lagi yang ibu ada bagi tahu yang dia mengandung. mase tue gembiranye tuhan je tahu. yelah nak dapat adik. yang bongsu mase tue dah berumor 6 tahun. alhamdullilah, mase tue 1 family gembira sangat2. 

hampir tiap2 hari terbayangkan nak dapat adik. kami adik beradik memang teruje, before tue my mom berape kali dah gugur. so semue happy giler2. n normal for pregnant lady untuk wat check up kan. mule2 tue semue nampak okay. until one day, ada masih ingat hari tue ada baru balik dari skolah agama, my mom tengah lipat baju. die kate kat ada yg result untuk check up hari tue nampak pelik. doc kate mcm ade something wrong. mase tue x tau pasal ape2 lagi.

then after few days, doctor call n my mom kene masuk hospital. before that, badan my mom dah lebam2. tapi my mom x syak ape2 lagi. mase tue ada x dapat nak fikir macam orang dewasa yela baru 11 tahun bukan. n i thought that my mom kene tahan wad biase2. mase tue kandungan dah agak besa. around 5 month maybe. 

kami x tau ape yang berlaku ngan my mom, ada x tau ape sakit dier. my mom nie diletakkan kat wad untuk orang2 pregnant tapi my mom punye bilik di asingkan. duduk sorang2. mase hari ke 2 or ke 3, x ingat sangat, time tue sedara mare ramai yang datang. dalam bilik tue, my mom explain ape sakit dier, mase tue baru ada sedar yang my mom kene leukemia. mase tue ada hanya tau yang dia adalah kanser darah. mase my mom cerite, ada dah x tau macam mane nak kate. ada larikan diri, duduk 1 sudut ada menangis sorang2. rase macam tuhan x adil, kenape nak bagi my mom sakit macam nie. ada nangis diam2, x mau risaukan ibu ada. mase tue baru sedar yang my mom senang sangat lebam walaupun terlanggar barang sikit. tue semue kerana leukemia.

then my mom cakap yang nie semue Allah dah tentukan, kite 1 keluarga kene redha. mase tue ada x tau macam perasaan ada. 2 bulan ibu ada kene tahan kat wad n since my mom pregnant, die x boleh nak wat kemoterapi langsung coz akan bahayakan adik ada. selame 2 bulan kat hospital, hampir tiap2 hari kami ulang alik g Hukm tiap2 petang. ada pun x tau macam ada ngan adik2 ada boleh uruskan diri time tue, kalau x selalu harapkan ibu je. selalunye lepas sekolah agame, kami g lawat my mom.

my dad banyak berkorban dalam tempoh 2 bulan tue. dielah masak, basuh baju, kemas rumah ngan macam2 lagi. ada hanya tolong sikit2 je mase tue. tiap2 hari ada rase sedih coz tengok ibu kene tahan wad. tapi mase tue x sedar yang leukemia tue bahaya. my mom gak kene deliver baby mase kandungan 7 bulan, coz nak wat kemo cepat2 before kanser tue makin teruk. doc pun cakap yang maybe adik ada tue akan sumbing coz lahir x cukup bulan. pada 25/7/2000 my mom selamat lahirkan adik ada tue, alhamdullilah, my mom lahirkan adik ada dalam keadaan yang cukup sifat. my mom boleh balik sekejap. mase my mom nak deliver baby, kami adik beradik duduk kat rumah tunggu berita dari ayah. memang takot sangat2. tapi alhamdullilah semue selamat. 

lepas my mom lahirkan baby, jangan cakap, ramai sedara mare nak amik adik ada untuk mereka jaga, tapi my mom berkeras nak jaga jugak. so lepas pantang kalau x silap, my mom start kemo. sangat2 x sampai hati tengok my mom kene kemo, tempat yang dimasukkan ubat tue sampai jadik lembam kehitaman. tangan my mom jangan cakap sampai bengkak. lepas kemo my mom x larat, rambut gugur sikit n macam muntah2. ubat2 yang nak kene makan sangat2 la banyak. tapi alhamdullilah, my mom sangat2 kuat nak lawan sakit tue. 

banyak stage kemo yang my mom kene ambil. lepas abis kemo kene buat check up, kalau x silap 1 skali, then 3 bulan skali pastu 6 bulan skali. kene check darah ape semue takut penyakit tue datang balik. even adik ada yang baby tue pun kene test, takot die dapat penyakit tue jugak. tapi alhamdullilah die sihat. doc gak penah kate yang, if dalam mase 5 tahun, if penyakit tue datang balik, kene repeat semue kemoterapi. kalau lepas 10 tahun, x de pape yang berlaku insyaallah penyakit tue dah sembuh. walaupun x 100% tapi kire dah selamat.kadang2 kalau tangan my mom luke, ada jadik takut. coz leukemia nie buatkan darah pesakit tue cair n biler luke, die akan lamabt bergumpal kat tempat luke tue. orang normal, darah akan bergumpal kat tempat luke untuk prevent ia dari terus mengalir, tapi pesakit nie darah akan mengalir coz terlalu cair. memang takot giler kalau my mom terluke time tue.

tapi alhamdullilah, walaupun my mom kene leukemia, die kuat. n ape yang Allah beri ujian ade hikmah, itu yang my mom selalu cakapkan. kami adik beradik time tue memang semakin rapat, boleh buat kerje sendiri, makin dewasa semasa hadapi bende itu semue. syukur alhamdullilah jugak, kerana mengandungkan adik ada lah, penyakit tue dapat dikesan mase stage yang awal dan dapat diubati. allamdulliah. mase tue jugak lah ada rase sedikit demi sedikit tanggungjawab sebagai kakak. semue yang berlaku itu memang tuhan dah uruskan, qada' dan qadar yang allah dah tetapkan. kite sebagai hambanye kene berusaha untuk hadapi, setiap penyakit ade ubatnye melainkan mati sahaja. selagi kite masih bernyawa kita hendaklah berusaha untuk mengubati penyakit tue.

buat kawan aku, berat mate yang memandang berat lagi bahu yang memikul. aku tau ape yang aku rase x same seperti ape yang kamu rase, aku harap kau semakin kuat hadapi semue tue. ape yang aku post disini aku harap dapat kuatkan semangat kamu yang setiap penyakit tue ade ubatnye. aku sentiasa doakan yang terbaik buat kamu. mase typing entry nie, air mata x henti mengalir. rase syukur sangat2 coz Allah masih panjangkan usia ibu ada. ada doa supaya ibu dan ayah ada dapat tengik ada graduate next year. amin~

. my lovely mom.

. my lovely sisterz.

p/s: ujian dari Allah memberikan kite kekuatan untuk terus hidup~

Saturday, August 14, 2010

.bahaya zaman skarang.

2 kate2 mereka
salam...

maaf atas entry ada yang agak emo ai tue. emosi kurang stabil mungkin, hoho. okay2. balik kepada tajuk kat atas tue. zaman skarang nie banyak sangat cabaran dan dugaan yang datang kat kite. kadang tue datang tanpa kite sendiri sedar, yela banyak gak bende2 yang nak pengaruhi kite menggunakan medium hiburan..

lately ada banyak terbaca post2 kawan ada pasal fenomena muzik barat. kalau sebut penyanyi tue, budak sekolah mesti knal. kalau pasal lagu dier, budak tadika pun pandai nyanyi. sape lagi kalau bukan cik LADY GAGA. yang sememangye pelik dak agak x munasabah bukan.

so, ada kat sini x tau nak komen ape.. so ape kate korang bace blog nie, dier ade terangkan pasal lagu dier: alejandro.. nie link dier k...korang semue pikir dan renungkan ye... mintak2 tuhan lindungkan kite semue dari bende2 yang menyesatkan ini... aminnnn~

p/s: tetapkanlah keimanan ini dihati~

Tuesday, August 10, 2010

.Ramadhan.

0 kate2 mereka
salam...

akhirnye sempat juga kite semue nak merasa kedatangan ramadhan kali ini. alhamdullilah. so, selmat berpuase ye kawan2. hope ramadhan kali ini membawa 1000 pengertian yang bermakna buat kite semue.. amin...

p/s: selesa menjadi silent reader...

Wednesday, August 4, 2010

.malas2 je rase.

salam..

lately nie macam banyak bende nak tulis tapi macam malas nak taip. aha, pemalas giler. blog pun bukan main bersawang. x masuk lagi ngan malas nak start study, next week dah nak start test. aish. short note x buat lagi, alalala. malas giler, aish. T-T'

oh ye, buku twilight aku yang eclipse ngan breaking down pun x abis bace lagi. aish, banyak bende macam malas nak wat. aish, tanda apekah ini. -_-'

oleh itu, marilah kite semue bersemangat untuk teruskan ape yang kite telah pun buat.. yeah! tetibe entry abis coz, malas nak tulis... apekah???

p/s: rasenye macam nak bakar je berokband nie.. huh~

Saturday, July 31, 2010

.x sedar2 diri lagi.

0 kate2 mereka
salam..

finally dapat gak ada submit report practical training. alhamdullilah. macam biase walaupun dah tanam azam dalam2 x nak buat keje last2 minute, tapi ends up gak dengan buat dan anta last minute. sangat2 x suke dengan perangai yang macam nie. kene ubah nie.. -_-'

minggu nie kene berusaha untuk cube mencari jurnal sambil menyelak2 kamus tebal untuk final year projek. wah,  masih terpinga2 nak cari jurnal. so kene mule sedar2 kan diri supaya x la menyusahkan diri dengan keje2 last minute. aha~

p/s: home sweet home.. oho~

Friday, July 30, 2010

.aha, sudah siap.

salam..

finally, report untuk praktikal training sudah pun siap. skang boleh pula tumpukan perhatian untuk mencari jurnal2 pula. wah, rase macam x caye je dah jadik final year student. hihi.. tetibe rase diri ini sudah tua. okay, gotta go mau tido. kepale pun sudah putar2.

p/s: x sabar2 nak tengok CSI: Trilogy oho~

Thursday, July 29, 2010

.semangat mau siapkan report.

salam...

yeah penangan caffeine memang kuat ye kawan2.. skang ada makin bersemangat nak siapkan report praktikal ada. wahaha, bukan semangat tapi musti disiapkan coz ada kene anta hari jumaat ini jugak. x_x'

wahaha, buat keje last minit baru mencabar kan??? *ayat sedapkan hati ini. ahaha, bertemankan angin malam dan juga lagu nasyid semangat untuk teruskan keje makin tinggi yeah!

oh ye, dah dapat supervisor dah. wahaha, suke2. alhamdullilah, ade juga lecturer yang nak kami nie. huhu, ada ye projek insyallah pasal environment. tapi x sure lagi untuk tajuk. hope lepas nie semue berjalan dengan lancar. amiiin. oh kembali buat keje ye.. -_-'

p/s: nak balik rumah jugak sabtu nie.. oho~

Monday, July 26, 2010

.macam2.

0 kate2 mereka
salam..

hai semue! macam mane hari nie?? hope hari isnin nie merupakan permulaan untuk minggu yang hebat. aminnn. hihi, skang nie ada tengah curik2 mase untuk tulis blog, waaaa jap lagi kene hafal2 tok mandarin punye klas. wahaha, otak sudah karat amik mase yang sangat2 lame untuk hafal. x_x.

oh, ye malam nisfu syaaban. alhamdullilah, allah bagi peluang kat ada untuk teruskan hidup. walaupun kadang2 ada nie lupe tanggungjawab ada sebagai seorang hamba-Nye, tapi masih tuhan bagi ada peluang untuk melihat matahari. em, hope umor ada dan kawan2 semue masih panjang nak menyambut kedatangan bulan ramadhan. amin....

em, untuk supervisor pulak, still mencari. hope lepas nie, akan dapat la jumpe supervisor. bahang untuk final year projek buatkan kami semue rase x besh. padahal baru je untuk proposal je. xpe2 dugaan kecil je tue. bertahan ye kawan2. oh, kene menghafal nie. daaaaaa

p/s: hujung minggu nak balik tengok CSI:Trilogy.. agagag~

Sunday, July 25, 2010

.mimpi ghupenye.

0 kate2 mereka
salam..

wahaha, curi mase sekejap nie, sebenarnye ngah bergelut nak siapkan report untuk practical training ari tue. macam biase keje last minute lagi. -_-'

tadi petang ketiduran sebentar. tetibe je mimpi tue rase macam benar. biaselah kite biler mimpi mane sedar kite tengah mimpi kan?? boleh pula ada mimpi ada g study kat jepun. wahaha, nampak sangat itu adalah mimpi. agagaga, dalam mimpi tue siap kate sambung habiskan degree kat sane lagi 1 tahun. apekah??

last2 kene kejut ngan my mom, suruh solat asar. agaga, baru sedar itu hanya mimpi. aish, kalau betol2 mesti besh. ^_^

p/s: berangan nak jumpe Yamapi lagik.. aish~

.dugaan oh dugaan.

0 kate2 mereka
salam...

wow, hari ini dah ahad. last week merupakan 1 hari yang cukup2 mencabar. banyak bende yang berlaku kat ada dan juga kawan2. yap, skang baru rase bahang final year. everything nampak x betol, nampak x kene. ya, kadang2 rase buntu. 

dugaan paling besar, supervisor kami dah x dibenarkan untuk ambil seorang student untuk final year project. so skang kami semue kene cari supervisor baru, yeah ketika ramai lecturer dah x hingin menambah bilangan pelajar untuk final project, kami sebaliknye kene tebalkan muke untuk mintak jasa baek mane2 lecturer yang sudi menolong kami. -_-'

ya, mule2 rase macam upset gak. tapi thankz to x-supervisor kami yang sudi tolong kami. thankz puan. minggu lepas jugak, dah 3 minggu ada x de klas human resource, minggu depan adalah minggu terakhir sama ada nak kene tukar klas baru atau pun sudah ade lecturer baru, wow. dugaan2.

so, skang kene fokus ngan supervisor untuk final year project ngan preparation untuk praktikal presentation n report nie. wow, harap ada mampu bertahan n mampu tersenyum lagi. kadang2 rase macam nak cabut je otak nie dari dok fikir macam2. okay skang kene bertahan. fighting oh!

p/s: hikmah bagi setiap yang berlaku tetap ada... oho~

Thursday, July 22, 2010

.x diajar kot.

0 kate2 mereka
salam...

wow, skang penat giler. baru habis klas pukul 10 lebih tadi. then g mcd, lapa x makan malam lagi. dapat la makan tadi, wahahaha. penat and kenyang x hilang2 lagi. wah, tajuk lain citer lain ye. okay2 mau cerita nie.

tadi on the way balik ada ngan kawan2 naek kereta cik siti nak g mcd la nie. kebetulan plak helmet yang ada gune tok rempit pagi tadi, yakni helmet pinjam hendaklah dipulangkan. so tuan punye helmet pun balik skali bersame la helmet tue. paham x??? wahahaha, ayat ada berterabur ye.maaf.

okay2, oleh sebab kami nie agak2 muat je dalam kereta and helmet itu agak berat nak di pangku, maka kawan ada nie pakailah helmet tue. sampai kat 1 traffic light, tetibe ade suare sound kite orang. masing2 dah gelabah, kot2 polis ke. mane tau dorang ingat kiteorang nak rompak bank ke ape ke.

dalam duk glabah tue, padang la kiri dan kanan nak carik kete polis ke ape. tapi x jumpe, kereta kiri kanan semue dah pandang2. aduyai, gelabah jugak. kuat giler suare tue, macam pakai mic tau. ceh ghupe2 nye, ade 1 kete macam kete race ke ape ke. suare tue dari dorang macam #$%& gak la. maaf marah sedikit. bukan ape agak rude la buat macam tue. saje nak kasi orang lain malu. serabai sungguh. huh~

.ihsan en google, comey x meow nie?? agaga.

oh okay, rasenye x de komen lagi. wahaha, just sape2 yang bace blog nie. jangan2lah suke nak malukan orang k. x besh ngan x baek ar. oho, daaaaaaa~

p/s: sakit tekak plak skang.. wahaha~

Wednesday, July 21, 2010

.besh2.

0 kate2 mereka
salam..

.despicable me masyuukkk.


wah, smalam hari yang besh wat ada. smalam g tgk movie despicable me ngan kawan2. seyes klakar giler, mane x nye dari mule samapi habis gelak je. wahahahaha, sampai dah x boleh nak gelak. tapi sayang tengok yang bese jek, bukan 3D. kalau 3D lagi mantap nie. oho..

.eclipse.

n tadi gak cik aino kasi saye buku breaking down. wahaha, orang lain dah lame abes bace, ada lak baru nak bace. aha, x kesah janji dapat. tinggal lagi 1 make complete la collection twilight saga. aha, kureng buku 1st je, twilight. nak tau x yg paling besh kan, cover tok eclipse lain skit, kali nie cik aino belikan ade ghupe edward cullen, bella ngan jacob. wahaha, free poster lagi. suke2. :)

.breaking down.

n for  breaking down cik aino belikan ngan harga yang agak murah, dapat 30 hengget je. hard cover lak tue. muahahaha, suke2. wahaha. kene khatamkan cepat2 nie. -_*. oh ye, nanti ada upload pic cover eclipse ye. oho..


p/s: makin x siap la keje... oho~

Tuesday, July 20, 2010

.hope semue okay.

0 kate2 mereka
salam...

macam mane ngan semue orang ek?? hope semue dalam keadaan hepi n sihat hendaknye. em, adik ada dah okay sikit dari homesick dier. tadi call pun suare agak2 hepi je dengar. hope dier okay kat sane. fighting oh!

as for my x-roomate time matrik dulu, hope semue okay. aku doakan yang terbaek tok kau! sayang kau la beb! nanti ade mase aku datang tempat kau. kalau kau okay n kau jage pantang kau, aku blanje kau hot plate. oho, tapi kene tunggu aku kawen ngan anak raja dulu ye. hihihi.

kadang2 banyak bende yang berlaku tapi kite kurang sedar. ada pun kadang kureng peka ngan ape yang berlaku, tup.. tup dah hujung tahun. wahaha, pantas kan mase berlalu?? so hargai mase yang tuhan berikan kat kita nie, muge umor kite panjang dan dapat berbakti pada mak ayah, keluarga, masyarakat ngan agama kita sendiri.

ramadhan pun hampir tiba kan?? hope dapatlah kita semue jumpe ramadhan kali nie, kot2 tahun nie tahun last. tetibe sedih plak. nope! x boleh sedih! so skang kene siapkan diri nak jumpe ramadhan, muge ape yang lubang2 dapatlah plaster sikit2. oho.

.jgn jdik yg kaler merah tue, x besh.
p/s: senyum selalooo.. oho~

Sunday, July 18, 2010

.adik aku.

0 kate2 mereka
salam..

last night adik ada text my mom, dier kate dier x sihat demam. ibu n ayah ada dah gelisah, adik ada nie kalau demam lambat nak baik. lagipun dier dok study jauh. walaupun x sampai seberang laut kire jauh la jugak, skudai tue. hope dier akan cepat sembuh! fighting oh!

p/s: hope semue akan okay~

.kenapekah?.

0 kate2 mereka
salam...

last few minute tadi, baru je bace blog my ex-roomate time matrik dulu. a little bit touching, yap teringatkan adik ada yang jauh nun kat UTM tue. tadi dier text my mom, and cakap she not feeling so well. macam nak demam. risau la jugak, coz agak jauh dier di skudai tue.

hope everything is gonna be okay. em ada lak?? ada still dengan perangai lame. perangai yang malas nak mati. wahaha, sudah final year pun x mau taubat ka?? baeklah! bertukar. wahaha, macam ultraman plak. eh2, sudah pakai ada pulak ke?? wahaha, rasenye mau gune kata ganti ada la. odah nie macam comel2 je. wahaha,maaf tuan punye blog nie masih dalam konflik diri yang seyes. aha~

p/s: tetibe rindukan adik aku.. oho~

Friday, July 16, 2010

.wah aku penyanyi la!.

0 kate2 mereka
salam...

wah! odah dah jadi penyanyi la pulak skang. wahaha, tukar pula la ye. mimpi jela jawab nye. skang nie kat rumah odah, ade 1 sindrom nyanyi kuat2. mentang dah donload minilyrics, makin galak la nyanyi. yela macam karaoke dah, siap kluar lirik bagai.

wah, agak kagum padahal bende nie dah lame. wahaha, bercampur2 dengan yang lalak lagu omputeh x masuk ngan odah yang ngan lagu jepun ngan korea je. wahaha, mesti mamak bawah rumah tensen takot pelanggan dier lari. wahaha. redha je la.

p/s: lepas nie sure sore boleh hilang.. aish~

Thursday, July 15, 2010

.watching me?.

0 kate2 mereka
salam...

wahaha, blog picisan odah dah dibaca oleh clasmate odah la. wahaha, thankz to farhana fuad aka fana tinggi coz nak jugak melihat2 blog picisan ini. 

em, angka follower jugak boleh meningkat sampai puluh2 pula. wahaha, maaf blog ini blog picisan, ya blog budak yang kadang2 masih terpinga-pinga dalam mencari arah. cewah, ayat memang x boleh nak blah la pulak. maaf jika entry yang muncul kadang2 memang kehilangan arah.. ok, gotta go... daaaaaaa~

p/s: kadang2 masa ini sangat2 pantas berlalu... aish~

Wednesday, July 14, 2010

.jadual sudah lain2.

0 kate2 mereka
salam..

this new sem, sem yg ke-5 nie, jadual kami sudah makin kurang. odahnye jadual lain2 dah ngan kawan2, sbjek core hanya 2 je sem nie, yanng lain semue sbjek elektif ngan advance. wahahaha, rase macam x besh coz kureng la dapat jumpe kawan2 lain.

pagi nie lab x start lagi, so boleh bangun lambat skit. report untuk praktikal odah bru wat sikit wahaha. ade dalam 80% lagi. wah, banyak giler. kene berusaha lebih nie. aish~

p/s: wow, ramadhan makin hampir.. yeye~

Tuesday, July 13, 2010

.lega sedikit.

0 kate2 mereka
salam...

em, rasenya nak ubah kate name dalam blog nie la.x mo gune aku lagi. ok x??? em, gune panggilan odah ok x?? wahahaha, saadah panjang sangat plak. ok gune la odah. odah, nie datang nye dari panggilan time praktikal dulu. n ini gak panggilan untuk one of my craziest fren, raudhah.kalau Ada rasenye terlampau feminin, x sesuai gitu.so rasenye ok kot. hihihi

hari ini agak lega sedikit. thankz 4 my frenz, coz nak dengar kisah cinta odah yang sebenarnye entah pape nie. thankz geng, even cter tue agak bosan. bile korang dengar je ape yang odah cter, tetibe semangat untuk kuat and lupekan bende tue datang. skang odah akan cube ikut flow. x mo fikir pape lagi. since this is my final year. hope everything gonna be okay.

so skang baik odah kasi tumpuan 200% on my studies. final projects pun akan bermula jugak. presentation and report untuk practical training pun kene siapkan. so, better odah tumpukan 200% pada study bukan?? yeah!! semangat!

p/s: hidup berkawan memang penting.. yeah~

Monday, July 12, 2010

.welcome.

2 kate2 mereka
salam...

selamat datang ke dunia berblogging wahai cik afni. selamat menulis dengan jayanye. :)

p/s: wahaha, tetibe aku rase bersemangat.. oho~

Sunday, July 11, 2010

.kembali seperti biasa.

3 kate2 mereka
salam...

sekarang aku sudah kembali pulang ke jadual yg asal. yap, menjalani rutin aku sebagai student. macam biase biler tibe je sem baru, maka akan adelah azam dan semangat yang baru. kali nie x mau cakap banyak2. x mau bubuh azam lagi tapi hanya mahukan yang terbaik.. selagi masih ade mase untuk aku mengubah waktu yang sedikit ini. wahaha.. ayat memang x boleh nak blah okay...

so, esok bermulalah kehidupan aku sebagai budak tahun-3.. yeah! semangat...

p/s: ramai mcm x mau g klas jek... oho~

.rase nak marah jek.

0 kate2 mereka
salam...

mengapakah sejak 2 menjak nie rase nak ngamok jek?? ade je bende yang x kene. okay, chill okay. remember trying to change to a better person. n not becoming a worse or bad person. wah, tetibe speaking lagi. maaf.

okay skarang kene packing lagi sikit, mau siap2 pulang ke shah alam. sem baru, azam baru, keiginan yang baru. wah! daaaaaa~

p/s: esok mesti banyak cerita nak dicerita.. wala~

.wow, sudah habis.

0 kate2 mereka
salam..

last few days, aku dah pun selamat menghabiskan latihan industri aku. i hope everything just gonna be fine. thankz 4 everything especially lab teams k. as for today, aku ngan kawan2 aku hang out since 1 of my fren yang study kat bandung masrina, coming back for semester break. so nak la spend sikit mase ngan bliau.

kiterorang just hang out kat times square. sambil2 hang out tue aku try la usha2 lens kat sane, but for sure la ari nie ari sabtu. so ramai la makhluk bumi yang berada disana. malangnye, x dapat lens yang aku nak. just normal lens, pun dah abis. end up merayau2 kat sane. 

actually nak gak tengok twilight saga:eclipse. tapi semue full okay, sangat2 x puas hati. last2 end up dengan citer knight and day. or day and knight, haha not so sure. yela dah separuh hati je nak tengok. semue hati dah kat edward same jacob. aish, nie x boleh jadik kene g gak next week.hehe. tadi mase nak tunggu tayangan, we all ade g satu kedai. kedai yang wat sticker gambar. wah, sangat kecoh wat bende macam tue. end up agak chumel jgak. there some of da pictures, dah kurang gambar x macam mase dulu. aish~


.bju nyamuk itu - masrina.

.yg x clear tue la sticker pic kami. wah, chumel laks aha.

so back to this blog, i had thingking to give a little changes for my blog, yeah i do thingking about it. tapi, aku rase macam agak2 lazy skit. wah, kenapekah aku merojakkan bahasa penulisan nie. maafkan saye, coz kadang2 ade krisis dalaman. waaah, apekah merepek?? okay, untuk skarang aku pakai je la layout yang dah disediakan nie, sonang sikit. hope x de la kate blog aku agak serabut or selekah. do enjoy my bebelan okay. daaaaa~

p/s: la, lusa start klas.. senior year kot.. aish~

Monday, July 5, 2010

.trying to change.

0 kate2 mereka
salam...

ape kebendenye aku tetibe tajuk bahasa omputeh?? wahahaha, lame x post pape2. tup2 tulis omputeh plak ye. wahahaha, lagi 1 minggu i'm going back to become normal students again. yang lifez dier agak2 membosankan sangat2.

seyesly, aku rase mase cepat berlalu. last weekend dalam ari jumaat aku lepak2z kejap ngan klasmate time high skool dulu. seyesly, aku penat tapi aku gagahkan diri aku demi nak jumpe korang. thankz a lot coz korang terima aku jadik kawan korang. even aku masuk lambat, but still korang nak gak kawan ngan aku. thankz guys.

last weekend gak, aku g antao adik aku g daftar kat UTM skudai. kali nie, nie tempat yang paling jauh dia blajar. hopefully, kau akan lebih bagus dari akak kau nie ye. study betol2 ye.

this week is my last week 4 practical training. it ends up really good. i spent a lot of happy and gain a lot of experience. thankz 4 all of you especially lab team. thakz 4 everything. this is what i feel i expressing. wahahaha, sape yang keje kat a & a labs tau la ape aku merepek. 

and untuk blog aku nie, aku ingat nak buat sedikit perubahan. kepada sesiape yang tinggal kata2 mereka di kotak kate2, aku akan balas kemudian ye. and 4 those yang jadik follower aku, aku akan follow korang balik biler aku ade mase ye. thankz guys.

p/s: berusaha siapkan report~

Sunday, June 27, 2010

.jalan2 g gabai.

1 kate2 mereka
salam..

lame x tulis ape2 kat sini, mood aku dah hilang rasenye. em, semalam aku g gabai. ngan kawan2 oldz skol aku. actually planning dah lame, n aku plak dah cancel x jadik g. then tup2, dorang call aku, mase aku ngan on da way pulang dari shah alam. so, nak x nak aku g la jugak. lame beb x jumpe mereka.

so, adelah dalam 8 orang g. 5 girlz ngan 3 boyz. yang pergi, adelah awie, odd, ateh, rehan, adi, budin ngan haris. kami g ngan 1 kete n 1 motor. seyes haris, 'salmah' kau memang seksi. hoho, seyes enjoy even penat nak matik, yela kene panjat tangga nak mandi kat atas. seyes pas nie kene mulekan aktiviti pendidikan jasmani, wahaha. lame sangat x bersukan. 

okay, pengalaman paling besh mase nak bbq, api x mo hidup, make berusahalah abang2 itu ngan ateh nak hidupkan api. aku ngan yang lain terjun mandi dulu. seyes sejuk wei. rase macam kecut segalanye. wahahha, ayat itu bukan lucah okay. 

lepas mandi manda, makan2, balik la kami. tapi b4 that sempat lepak kat tasik sri permaisuri. x sure plak name dier, wahaha. duk ngumpat2, borak2. seyes hepi, n release tension gak. oh, x lupe jugak pade en adi yang dengar2 cerita telah mensponsorkan wang hengget. terima kasih banyak2. ok, x tau nak cerita ape lagi. daaa.


.on da way balik.

.mase kat tasik.

p/s: pas nie ulu bendol nak x?? 

Sunday, June 13, 2010

.sekadar terlepas.

0 kate2 mereka
salam...

2 or 3 hari yang lalu, result untuk final exam dah pun dikeluarkan. ape yang terbayang dikepale aku adelah aku akan repeat at least 2 paper, nie semue gara2 aku rase macam x boleh nak jawab time exam hari tue. alhamdullilah, semue lulus even pointer aku jatuh gile2 teruk. tapi itu semue hasil usaha aku. so redha n aku akan cube untuk membaik pulihkan pointer aku itu. sekian. 

p/s: tinggal lagi 2 sem, sila berusaha okay~

Monday, June 7, 2010

. budi bahasa sikit boleh x??.

0 kate2 mereka
salam...

dah lame aku x mencarut dalam blog aku nie. tetibe je aku rase terpanggil untuk mencarot disini. aha, abaikan perkataan mencarot itu. budi bahasa, rasenye kempen ini dah terlampau banyak di heboh2 kan bukan?? aku rase, kerajaan pun boleh naik muntah asyik nak ingatkan rakyat malaysia dan juga bukan-rakyat-malaysia-tapi-tumpang-carik-makan kat malaysia jugak. nie adelah 2, 3 ketol kes orang yang kurang nak berbudi bahasa.

kes 1
ari tue aku naeklah bas dari shah alam ke kl. nie kire on da way balik rumah, ade la 1 nenek nie naik bas, chinese. kire memang dah tua sangat2, dalam 60 lebih nak ke 70. kire nak diri dalam bas memang x larat. aku yang kebetulannya tertidur coz penat sangat, tersedar la. time tue nenek nie dah diri kat depan aku. aku rase bersalah gila2. aku x perasan nenek tue.

so aku kasi lah tempat duduk, yang aku angin tue. ade la 1 mamat yang macam bukan-rakyat-sini, wat bodoh kat nenek tue. see?? kureng ajar bukan?? belakang tue banyak seat kot, tapi nenek tue x larat nak gerak. ape salah ko gerak. ceh, badan kuat tapi hati macam lembik. huh.

kes 2
tadi pagi, ade sorang en. yang cacat penglihatan naek bas. kali nie dari kl ke shah alam lak. pagi2 memang la x ramai orang, ade ke patut 1 mamat nie yang aku rase kau memang rakyat malaysia, wat2 muke macam kene sampar ayam, dibiarkan je en ini lalu depan dier. teraba-rabe carik seat kosong. padahal sebelah dier kosong giler. 

aku angin la jugak, bukan suruh dier bangun pun. just guide la en tue kat seat tue. ceh, kalau ade lastik. aku lastik muke mamat tue.

kes 3
adelah 1 pakcik nie. mase aku on da way balik dari shah alam ke kl tadi. aku x tau ar dier bawak bas ke x.dier just duk tepi driver n memekak jek. biler tengok baju dier macam bukan uniform pak cik2 bas. mulut dier ya allah, macam longkang yang tersumbat. korang tau lah longkang yang tersumbat bau dier macam mane kan?? dah ar suare macam kau cakap dengan 1 bas. tue x pe lagi.

yang membuatkan aku rase macam nak gigit pak cik nie adalah kerna beliau menggunakan perkataan bodoh, bangang dengan lantangye. yang aku hairan, pakcik yang bawak bas tue relax jek. dier plak yang lebih2. aish, biaselah kalau orang potong ke ape kan?? yang x sedap perkataan macam tue keluar, dah la melayu okay. wat malu dengan bangsa lain jek, huh. 

so kesimpulannya, sila la jaga budi bahasa masing2. aku pun kene ingtakan diri yang x brapa nak betoi nie. wahaha~

p/s: macam2 hal.. aish~

Monday, May 24, 2010

.souvenir dari bali.

2 kate2 mereka
salam..

wah, lame sudah x merapu disini. busy la konon2 nye. bali?? besh kan tempat yang bernama bali. nak2 kalau g honeymoon, wah tertibe masuk bab honeymoon plak. apekah?? hoho, sebenarnye kakak2 dan abang2 senior kat tempat aku praktikal baru je pulang dari bercuti di bali.

last week, 3 hari starting dari hari rabu hingga la jumaat, aku dan 3 orang lagi budak praktikal bersama dengan abang2 dan kakak dari admin dan juga sampling tinggal kat lab. kat lab tinggal aku dan sorang dak praktikal, and lagi 2 tinggal kat sampling team. sunyi sepi lab time tue.

3 hari beb, tanpa senior. agak gelabah gak bila nak wat test BOD, preparation yang agak2 x sure lagi. nasib baik dengan pertolongan kawan aku yang tolong bertanya kat senior dorang maka siap jugak test BOD tue. kredit to paan!! thankz beb. 

so stakat 2 minggu aku praktikal, 3 test yang aku boleh jalankan sendiri tanpa pengawasan senior2 nie pun hanya sample dari tempat2 tertentu jek. test2 itu ialah aluminium, e-coli, dan BOd. yang BOD nie sebab dorang nak g cuti, so aku wat kan tok mereka. nie semue test untuk water sample ye kawan2. hari ini lak aku baru belajar nak wat test boron ngan digest sample. ade lagi 2 test aku kene blajar untuk 2 minggu.

wah, tetibe entry aku dah lari jauh dari topik. aish, so hari ini senior2 aku dah pulang so dorang kasi la souvenir dari bali. dapat la keychain, gelang ngan peti ais nye magnet. pape pun thankz!! oh, tetibe rase nak stop. ohoho.

. nie lah bende2 tue. 

p/s: wah besh gak bile dah keje nie.. oho~

Sunday, May 16, 2010

. slamat juga.

0 kate2 mereka
salam...

since lame x on9, aku nak wish slamat hari ibu, slamat hari jururawat, dan selamat hari guru. hopefully semue yang ade title tersebut hidup dalam keadaan hepi...

p/s: hari ibu dah wish lame dah.. oho~

Saturday, May 15, 2010

.untuk awak.

2 kate2 mereka
salam...

first of all, this post is not originally from me, i taken it from my frenz. awe, aku pnjam entry kau ye. post nie khas untuk seseorang yang pernah kate kepade aku: saye sayang n cintakan awak. hopefully after u read this post u will understand what i feel about us, about our relationship. try to understand me. oh, terspeaking plak. awak tolong bace dah fahami.

When you break her heart :
The pain NEVER really goes away

When she misses you :
She's hurting inside

When she says its over :
She STILL want you to be hers

When she walks away from you mad :
Follow her

When she pushes you or hits you :
Grab her and don’t let go

When she starts cursing at you :
Tell her you love her

When she ignores you :
Give her your attention

When she pulls away :
Pull her back

When you see her at her worst :
Tell her she's beautiful

When you see her start crying :
Just hold her and don’t say a word

When you see her walking :
Sneak up and hug her waist from behind

When she's scared :
Protect her

When she steals your favorite hoodie :
Let her keep it and sleep with it for a night

When she teases you :
Tease her back and make her laugh

When she doesn’t answer for a long time :
Reassure her that everything is okay

When she looks at you with doubt :
Back yourself up with the TRUTH

When she says that she likes you :
She really does more than you could understand

When she grabs at your hands :
Hold hers and play with her fingers

When she bumps into you :
Bump into her back and make her laugh

When she tells you a secret :
Keep it safe and untold

When she looks at you in your eyes :
Don’t look away until she does

When she's cold :
Hold her till she's warm

- Stay on the phone with her even if she’s not saying anything

- DON'T let her have the last word

- DON'T call her hot, but gorgeous or beautiful is soo much better

- Say you love her more than she could ever love you

- Argue that she is the best girl ever

- When she's mad hug her tight and don't let go

- When she says she's ok don’t believe it, talk with her

- Because 10 yrs later she'll remember you

- Call her at 12:00am on her birthday to tell her you love her

- Call her before you sleep and after you wake up

- Treat her like she's all that matters to you

- Stay up all night with her when she's sick

- Watch her favorite movie with her or her favorite show even if you think its stupid

- Give her the world

- Let her wear your clothes

- When she's bored and sad, hang out with her

- Let her know she's important

- When she runs up at you crying, the first thing you say is :
" Who's ass am I kicking today baby? "



p/s: sorry entry yang agak2 ade keemoan disitu.