Sunday, November 15, 2009

5 bende ~

sejak due tiga menjak nie, memang ramai kawan2 aku termasuk la aku addicted kat bende alah nie.. starting aku knal bende2 nie mase kat matrik... bende ape itu.. meh kita lihat.. hihi...


mase tue just gune friendster... tepi kiri kanan depan belakang orang cerita pasal friendster.. aku yang mase tue baru tahu nak gune internet (selain dari cari bahan okay), nak la jugak rase macam mane adenye friendster....dengan pertolongan kawan aku... dapat la aku create 1 akaun.. make dari situ aku mula la add kawan2 aku.. punyelah bersemangat.. sanggup aku usung laptop fiena~ g banquet semate2 nak on9... mase tue memang aku agak gian... add sane, tukar layout lagi... tambah lagu kat profile... tambah gambar... macam2 lagi la untuk update kan profile aku... then tamat matrik.. since kat rumah aku memang xde line internet, coz xde orang nak gune make aku kurang la sekejap aktiviti friendster nie...


masuk je universiti make bertambah la penggunaan internet aku... sebelum nie aku memang penah dengar pasal myspace..  so akibat daripada rase ingin tahu.. aku pun dengan inisiatif sendiri wat la akaun myspace..
so aku pun mula la add n cari kawan2 lame... untuk 2 semester aku aktif dengan myspace dan friendster... ditambah dengan adanye akses internet make bertambah-tambah la ligat aku nie.. hehehe...


then aku ade tau lagi satu bende alah gak.. tagged... tapi kat sini x brape sesuai untuk budak terutama macam aku nie.. hehehe... aku pun penah gak wat akaun tagged... tapi dah x active.. kawan2 aku penah cakap, bliau nie boyz okay, beliau berkate2 tagged nie tempat cari tut... tut.... so korang fikir2 la sendiri.. i x cakap pape... heheh....


then this year aku mula active dengan mukabuku or facebook...nie semua gare2 odd aka raudhah.. beliau upload gmbar reunion kami.. n aku nak la jugak tgk gambar2 tue... so aku create la akaun facebook.. semate2 nak tengok gambar.. dari ctu aku mule la berkecimpung dalam dalam dunia facebook ini... mule2 aku rase fb nie... x kene dengan selera aku.. last2 aku rase fb nie okay gak.. terutama game2 comey yang aku selalu main time boring2...


blog gak x terkecuali.. aku memilih blogger.. sedar x sedar dah lebih 100 entry aku.. banyak gak ek.. tapi rasenye lebih banyak mencarot dari menulis.. hahahah.. tapi besh gak menulis nie.. dulu kecil2.. eh, x de la kecil sangat mase sekolah men.... aku ade la bercita-cita nak menulis novel... siap dah ade watak lagi.. tp aku lebih suke membaca dari menulis.. membaca means, membaca novel,blog, komik dan sewaktu dengan nya... hahah...

lepas nie aku x tau la ape yg akan jadi mangse aku.. hihi.. besh gak main bende alah nie.. just jangan la salah gune.. risau gak bile adik aku yang umor 15 tahun dah ade myspace.. takut mereke terpengaruh ngan bende2 yang (-)ve nie.... hope2 x... gunelah kemudahan dengan cara yang elok okay~

p/s: adekah aku blh hidup tnpa internet??? oho~

4 comments:

fie_na said...

hehe..teringt zaman fs dlu..ak pn addited gak ngan bnd tu..smpai kte slalu gado2 fs sape plg lawa..cikah b'sabar je ngan kte time tu..hehe..dan ko dan wani adalah insan yg rjn g banquet bwk lptp ak tu..ak mls g sna + sush ak dpt connect dlu..huhu..dn lastly, kte dpt connect kt tgga dkt blik kte jer..gne wifi..hehe..kdg2 ko, ak ngan cikah dok kt tgga tu..wat pe??tgk fs..hee~ mmg sengal.xpuas, mlm trun dok kt mje bwh tu sbb area stu pn dh dpt connect..hbt2..kte mmg obses ngan fs dlu..tu sume sweet memory ak ngan korg, xdpt dilupakan..best2!! oppss...t'komen pjg lebar lak..hee~~

sAaDaH HaMiD said...

haha.. time tue trlapmau sgt2 la addicted... haha.. klu x dpt tgk frenster mcm ape... skang frenster itu dah trkubur mcm tue je... hoh... just bkak mcm tue... mls nak gune.. ohoh.. by da way thankz kat ko.. bg pnjm lap top.. oho..

fie_na said...

haha..no hal..jnji ko jge die..
plus tmbh2 lg bahan dlm tu..
ak xkisah..pe lah sgt..
tp senyum siput ak sorg2,
ingt time kte sibuk gado pasal
fs sape plg lawa..huhuuu~~
rindu kamooo!!

sAaDaH HaMiD said...

haha.. tau xpe.. time tue kn sape ade frenster kire dah maju... so nak gak tgk profile plg lawa kn... hahah... hoho.. skang mcm dah x gne je... hoho...